Apple'dan, Wi-Fi Yardımı açıklaması

Apple, iOS 9'un en çok tartışılan özelliği hakkında açıklama yapmak zorunda kaldı!

Apple'dan açıklama geldi!

Eylül ayı ortalarında Apple'ın en son mobil işletim sistemi iOS 9 tanıtıldı. Wi-Fi Yardımı (Wi-Fi Assist) özelliği şirketin Wi-Fi bağlantısının zayıf olduğu durumlarda intenet bağlantınızı canlı tutmak için hayata geçirdiği bir girişim. Böylece iOS 9'da Wi-Fi bağlantınız zayıf olduğunda otomatik olarak hücresel bağlantıya geçmeniz sağlanıyor.

Ancak bu özelliklik, kısa sürede tartışma konusu haline gelmeye başladı. Bazı kullanıcılar özelliğin haber vermeden devreye girip hücresel veri olarak bilinen mobil veri paketini kullanabileceği endişelerini dile getirdiler. Bu durum, aylık 1GB'lık mobil internet paketine sahip olanlar için endişe verici olabilir. Bir kısım kullanıcı da yeni özelliğin çok küçük miktarda bir veri kullandığını ve Wi-Fi sinyalinin yetersiz olduğu noktalarda kullanışlı olduğunu düşündüklerini söyleyerek Wi-Fi Yardımı'nı övüyor.

Apple sonunda özelliğin nasıl çalıştığını açıklayarak tartışmalara son noktayı koymuş durumda. Apple diyor ki;

  • Uluslararası dolaşım sırasında Wi-Fi Yardımı otomatik olarak hücresel bağlantıya geçmez.
  • Wi-Fi Yardımı ancak ön planda çalışan uygulamalarınız olduğunda devreye girer ve arka planda içerik indirilmesi için kullanılmaz.
  • Wi-Fi Yardımı, büyük miktarda veri kullanılmasına neden olabileceğinden, ses ve video yayını yapan bazı üçüncü taraf uygulamalarda etkinleştirilmez ve e-posta benzeri uygulamalarda ekleri indirmez.

Şirket ayrıca Wi-Fi Yardımı etkinleştirildiğinde aygıtınızdaki durum çubuğunda hücresel veri simgesini göreceğinizi belirtiyor. Böylece kullanıcılar durumdan haberdar olabilecek.

Apple bu açıklamaları yaparken ekliyor: "Wi-Fi bağlantınız zayıf olduğunda hücresel bağlantı üzerinden internete bağlı kalacağınız için daha fazla hücresel veri kullanabilirsiniz. Çoğu kullanıcı için kullanılan verinin önceki kullanıma göre küçük bir miktar fazla olması beklenir."

Yani seçenekler neler? Şunları yapabilirsiniz: Riske girmek istemiyorsanız Wi-Fi Yardımı (Wi-Fi Assist) özelliğini kapatabilirsiniz. Özelliği açık tutarak herhangi bir olumsuz etkisi olup olmadığını görmek için bir kaç ay veri kullanımını izleyebilirsiniz. Ayrıca bazı özel uygulamalarla Wi-Fi Yardımı için hücresel bağlantıyı devre dışı bırakabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları