Apple'ın AirPods Pro için düşündüğü ilk isim AirPods Pro değilmiş

Apple'ın AirPods Pro için düşündüğü ilk isim AirPods Pro değilmiş. İşte AirPods Pro piyasaya sürülmeden önce üzerinde tartışılan isim...

Apple'ın AirPods Pro için düşündüğü ilk isim AirPods Pro değilmiş

Görünene göre AirPods Pro, piyasaya çıktığında tamamen farklı bir isme sahip olabilirdi. MacRumors, iPhone üreticisinin kablosuz kulaklıkları için düşünülen bir diğer isim alternatifinin AirPods Extreme olduğunu bildiriyor.

Yayın tarafından görülen şirket içi bilgilere göre bu alternatif isim, Apple'ın liderlik ekibinin en az bir üyesi tarafından önerildi. Ancak işler farklı gelişti ve birçok çalışan bundan memnun olmadığı için şirket AirPods Pro adını kullanmaya karar verdi.

Apple’ın ürün markasına “Extreme”i dahil etmesi aslında bir ilk olmayacaktı. Şirket, 2003 yılında AirPort Extreme adlı yüksek performanslı Wi-Fi yönlendiricisini piyasaya sürdü ve birkaç sürümden sonra 2018’de AirPort serisinin tamamını durdurdu.

Apple, fiyat sıralamasında normal AirPod’ların üzerinde yer alan AirPods Pro’yu 2019’da satışa sundu. Kulak içi tasarıma geçiş yapan Apple, kulaklıklara silikon kulak uçları ve Aktif Gürültü Önleme (ANC) gibi özellikler ekledi.

2022 yılında 2. nesil AirPods Pro piyasaya sürüldü ve 2023’te bunu da USB-C, toza dayanıklılık ve kayıpsız ses desteğiyle yükseltti. Söylentiler, Apple’ın bir sonraki nesil AirPods Pro modellerinin vücut sıcaklığı takibi ve işitme testlerine sahip olabileceğini öne sürüyor.

“Pro” eki, Cupertino devinin son yıllarda benimsediği adlandırma planıyla da uyum gösteriyor. Apple, iPhone Pro, MacBook Pro gibi isimlendirmelerle standart ve ileri teknoloji ürünleri arasında ayrım yapmak için Pro markasını kullanıyor.

Şirket, kısa bir süre önce yeni bir ürün kategorisine daha girdi ve Vision Pro adlı uzamsal bilgi işlem başlığını piyasaya sürdü. Bu başlığın muhtemelen Pro ekine sahip olmayan daha ucuz bir versiyonunun da piyasaya sürülebileceği iddia ediliyor.

Şirket, Apple Watch Ultra gibi üst seviye ürünlerini pazarlamak için diğer isimleri de kullanıyor. Serideki en pahalı iPhone’un yerini alabilecek “Ultra” bir iPhone’un yapım aşamasında olduğuna dair raporlar da bulunuyor.