Apple'ın akıllı yüzüğü "Apple Ring" hakkında yıllar sonra gelen yeni patent

Apple'ın aldığı yeni bir patent, bir süredir hakkında pek bir şey duymadığımız "Apple Ring" söylentilerini bir kez daha alevlendirdi. Peki, Apple gerçekten bir akıllı yüzük yapıyorsa karşımızda nasıl bir ürün görmeyi bekleyebiliriz?

Apple'ın akıllı yüzüğü "Apple Ring" hakkında yıllar sonra gelen yeni patent

Apple’ın diğer cihazları dokunmatik girişlerle kontrol etme yeteneğine sahip olacak bir giyilebilir cihazın patentini alması ile birlikte, akıllı yüzük projesi üzerinde çalıştığı söylentileri de tekrar gündeme geldi.

Apple Ring” hakkında uzun bir zamandır yeni bir bilgi duyulmadı. En son 2020 yılında, daha eski bir patent, teknoloji devinin hareket kontrolleri uygulamaya çalıştığını gösteriyordu. Ancak görünene göre bu fikirden vazgeçildi. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi web sitesinde bulunan bir belgeye göre Apple Ring, bunun yerine potansiyel bir kablosuz kontrol yöntemi olarak “dönen bir dış bant” kullanacak. Örneğin, yüzüğün hareket ettirilmesi insanların iPhone’daki bir web sayfasında gezinmesine olanak tanıyacaktır.

Patent, aygıtın bazı yeteneklerini ve mevcut tasarımının ne olabileceğini ayrıntılarıyla anlatan çeşitli blok şemalar da sunuyor.

Belgeye bakıldığında, küçük aygıtın çok çeşitli donanımlara bağlanabileceği görülüyor. Bunların arasında akıllı saatler, kulaklıklar, masaüstü bilgisayarlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar bulunuyor ancak bunlarla sınırlı olmayacak gibi gözüküyor.

Apple Ring’in beyni olarak tanımlanabilecek kısım, “elektronik mücevher sistemi” üzerine yerleştirilmiş gibi görünüyor. Patently Apple’ın haberine göre, belgede “mücevherin” içinde ne olduğunu detaylandıran belirli bir görsel de bulunuyor. Dış bant için bir kaydırma topu, bir dokunmatik sensör, depolama alanı ve bir dokunsal jeneratör bulunacak. Akıllı telefonunuz bir bildirim aldığında dokunsal özellikler etkinleşerek giyilebilir cihazın yanıt olarak titreşmesini sağlayacak.

Görünüşe göre Apple Ring, sibernetik bir alyans gibi yüzük parmağınıza sığacağı için oldukça küçük ve göze çarpmayan bir ürün olacak.

Apple’ın yüzük projesinde oldukça iddialı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bütün bu patent kesinlikle etkileyici görünse de, bu tür patentlerde her zaman olduğu gibi son bir ürün olacağının veya bu özelliklerin tamamını içereceğinin herhangi bir garantisi bulunmadığını hatırlatmakta fayda var.