Apple'ın başı, şimdi de Watch Ultra 2'nin ekranı ile dertte

iPhone 15 modellerinin aşırı ısınma sorunu ile baş etmeye çalışan Apple, şimdi de Watch Ultra 2'de ortaya çıkan yeni bir sorunla karşı karşıya.

Apple'ın başı, şimdi de Watch Ultra 2'nin ekranı ile dertte

Apple kısa bir süre önce iPhone 15 serisindeki ısınma sorunlarını kabul etti ve gelecekteki bir yazılım güncellemesiyle bir düzeltme sunacağına söz verdi. Ancak şirketinin çözmesi gereken başka bir sorun daha (BMW araç içi kablosuz şarj cihazlarının iPhone 15 NFC çiplerini bozması dışında) olabilir.

MacRumors tarafından bildirildiği üzere, Apple Topluluk (Community) forumlarındaki ve Reddit’teki kullanıcılar, Watch Ultra 2’nin ekranının düşük ışık koşullarında okunmasının çok zor olduğunu bildiriyor. Bu sorundan etkilenen kullanıcılar, giyilebilir cihazların karanlık ortamlarda çok karardığını ve ekrandaki bilgilerin okunamaz olduğunu söylüyor.

Bazı Apple Watch Ultra 2 kullanıcıları bu sorunun temelinde yatan sebebin donanım olduğunu söylüyor. Ancak MacRumors, birinci nesil Watch Ultra kullanıcılarının da aynı sorunla karşılaştığına dair raporların bulunduğunu ve bunun Apple’ın Eylül ayında kullanıma sunulan watchOS 10 güncellemesiyle bir ilgisi olabileceğini öneriyor.

Kullanıcılar, iyi aydınlatılmış bir odadan karanlık bir alana hızlı bir şekilde geçtiklerinde bu sorunun daha belirgin olduğunu bildiriyor. MacRumors’ın belirttiğine göre bu, Wayfinder ve Ultra Modular saat temalarını kullanırken de açıkça görülüyor. Kullanıcılar, sorunun watchOS 10.0.1 ve watchOS 10.0.2’ye güncellenen Apple Watch Ultra ve Ultra 2 modellerinde belirgin olduğunu öne sürüyor.

Haber kaynağı, Apple’ın bu sorunun zaten farkında olduğunu ve yakında bir yazılım güncellemesiyle sorunu çözebileceğini söylüyor.

Apple, geçtiğimiz ay çeşitli donanım yükseltmelerine sahip olan Watch Ultra 2’yi piyasaya sürdü. Bu gelişmelerin en dikkat çekicilerinin arasında, 3.000 nit parlaklık derecesine sahip olan ekranı yer alıyordu. Bu, bir Apple akıllı saatinde şimdiye kadar görülen en parlak ekran olduğu anlamına geliyor. Ayrıca 1 nite kadar kararma yeteneğine de sahip.