Apple'ın beklenen büyük tanıtım etkinliği hiç olmayabilir

Yeni iddialar, Apple bu yıl da şaşalı bir bahar etkinliği düzenlemeyeceğini söylüyor. Şirket bunun yerine yeni iPad Pro ve iPad Air modelleri ve M3 MacBook Air laptop'unu sadece sitesinde tanıtacak.

Apple'ın beklenen büyük tanıtım etkinliği hiç olmayabilir

Apple’ın yakın gelecekte yeni iPad Pro ve iPad Air modelleri ve M3 MacBook Air dahil olmak üzere bazı cihazlarını tanıtması bekleniyor. Ancak bildirilene göre, bu tanıtımlar için büyük bir bahar lansman etkinliği düzenlenmeyecek.

Apple söylentileri ve sızıntıları söz konusu olduğunda oldukça iyi bir geçmişe sahip olan Mark Gurman, Power On haber bülteninde Apple’ın “yeni ürünleri web sitesinde bir dizi çevrimiçi video ve pazarlama kampanyasıyla duyurmayı planladığını” bildirdi. Bu durumda Apple, arka arkaya iki yıl boyunca bir bahar etkinliği düzenlemekten vazgeçmiş olacak.

Bu tanıtımlar büyük bir etkinlikle yapılmayacak olsa da, söylentiler bunların çok yakında gerçekleşeceğini gösteriyor. Yine de Gurman, biraz daha ihtiyatlı bir tahminle donanım tanıtımlarının bu ay ya da önümüzdeki ay gerçekleşeceğini söylüyor. Gurman, iPad Pro’nın yeni sürümü ve yeni 12,9 inçlik iPad Air’in yanı sıra, Apple’ın yeni Apple Pencil’ları ve Magic Keyboard’ları da duyurmayı planladığını bildiriyor. Ayrıca M3 MacBook Air’in 13 inç ve 15 inç modellerinin de piyasaya sürülmesi bekleniyor.