Vivo, yuvarlanabilir ekranlı sürgülü telefonunu Samsung'dan önce sunabilir

Vivo ve Transsion, önümüzdeki yılın sonuna kadar yuvarlanabilir ekrana sahip telefonlar piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca belirtilene göre, dünyada bir ilki gerçekleştirerek Samsung'u geride bırakmayı hedefliyorlar.

Vivo, yuvarlanabilir ekranlı sürgülü telefonunu Samsung'dan önce sunabilir

TheElec tarafından yayınlanan habere göre, Vivo ve Transsion (Infinix, Itel ve Tecno'nun ana firması) önümüzdeki yılın sonuna kadar kaydırılabilir form faktörüne ve yuvarlanabilir ekrana sahip birer telefon piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca haberde, iki markanın bu cihazları dünyanın ilk kaydırılabilir ekranlı telefonları olarak piyasaya sürmeyi ve Samsung'u yarışta geride bırakmayı hedefledikleri iddia ediliyor.

Bildirildiğine göre Çinli şirketler, Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 gibi cihazları dolayısıyla, katlanabilir akıllı telefon pazarında Samsung'u yenemeyeceklerini düşünüyor. Bu nedenle, bunu telafi etmek için piyasaya yuvarlanabilir ekranlı kaydırılabilir telefonlar getiren ilk şirket olmayı ve Çin hükümetine yeni form faktörlü ürünler geliştirmede dünyanın geri kalanından önde olduklarını kanıtlamayı hedefliyorlar.

Transsion, geçen yıl Eylül ayında kaydırılabilir form faktörüne ve yuvarlanabilir ekrana sahip bir telefon sergiledi. Buna Transion Phantom Ultimate adı verildi veCSOT tarafından üretilen bir ekran kullanıyor. TheElec'e göre, şirket yaklaşmakta olan kaydırılabilir akıllı telefonu için de CSOT'tan yuvarlanabilir ekranlar satın alabilir. Vivo'nun ise CSOT'un yanı sıra Samsung Display ile de böyle bir telefon için yuvarlanabilir ekran tedarik etmek üzere görüşmelerde bulunduğu söyleniyor.

Yuvarlanabilir ekranlar bir rulo halinde geri çekildiği için katlanabilir ekranlarda gördüğümüz kırışıklıklardan mustarip değiller. Bu tek neden bile bu tip akıllı telefonların katlanabilir telefonlardan daha popüler olması için yeterli. Ayrıca, yuvarlanabilir ekran, üreticilerin daha küçük bir alanda daha büyük bir ekran sunmasına olanak tanıyarak yepyeni bir olasılıklar dünyasının kapılarını açıyor. Samsung çoktan yuvarlanabilir bir ekran paneli sergiledi. Ama 2025 yılından önce yuvarlanabilir ekranlı bir telefon piyasaya sürmesi beklenmiyor.