"Apple'ın bugüne kadar ürettiği en kötü ürün" bu olabilir

Apple'ın FineWoven kılıfları kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Hatta bazı kullanıcılar, bu kılıflar için "Apple'ın bugüne kadar ürettiği en kötü ürün" demekten bile çekinmiyor.

"Apple'ın bugüne kadar ürettiği en kötü ürün" bu olabilir

Apple, ürünlerinin çevreye duyarlı olması konusunda büyük bir çaba harcıyor ve bunun bir parçası olarak iPhone kılıflarında deri kullanımını kaldırmaya karar vermiş durumda. Bu kapsamda geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış 59 dolarlık yeni FineWoven alternatifi sunuyor. Ancak bu kılıf, önde gelen bir Apple muhabiri tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Wall Street Journal muhabiri Joanna Stern, FineWoven kılıfının satın alındıktan beş ay sonra nasıl eskidiğini kullanıcılara göstermek için X’te bir paylaşımda bulundu ve sonuçların en azından iyi anlamda etkileyici olmadığını söyleyebiliriz.

Stern, “İşte burada” diyor ve devam ediyor: “Köşeleri soyuluyor, çiziliyor ve çürük bir muz gibi kızarıyor.” Kendi Tech Things haber bülteninde açıklamalarına devam eden Stern, eleştirilerini çok daha sert bir şekilde sürdürüyor: “CDC’nin (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) evime gelerek bunun biyomedikal bir sorun olduğunu ilan etmesini bekliyordum.”

Apple'ın bugüne kadar ürettiği en kötü ürün

Apple ile temasa geçen Stern’e “şirketin kılıflarının iPhone’ları korumak için en yüksek standartta tasarlandığı ve FineWoven kılıfın dayanıklı mikro kumaşının bir iPhone’u yıllarca koruyacağı” söylendi. Ancak Stern ve diğer kullanıcıların deneyimleri, bu açıklamayı pek desteklemiyor. Hatta bazı kullanıcılar, FineWoven kılıfları için "Apple'ın bugüne kadar ürettiği en kötü ürün" tanımlamasını yapıyor.

Elbette Apple’ın FineWoven kılıfları ilk kez eleştirilmiyor. Piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra çeşitli haber kaynakları, kılıfın üzerinde yanlışlıkla kalıcı izler ve çizikler oluşturmanın kolay olduğunu fark etti. Sosyal medya, ürünün dayanıklılığının yetersiz olduğunu öneren şikayetlerle doluydu ve pek çok inceleme ekibi de kılıftan pek etkilenmemişti. Kılıfın yüksek fiyat etiketi göz önüne alındığında, bu tür sorunlar özellikle rahatsız edici görünüyordu.

Yine de Stern tamamen umutsuz gözükmüyor. Apple, FineWoven kılıfın nasıl temizleneceğine dair talimatlar veriyor ve Stern bunun bir dereceye kadar yardımcı olduğunu söylüyor. Ancak bu talimatlar, çizikleri ve soyulmaları hafifletmek konusunda çok faydalı olmuyor.

Stern, bundan sonra telefon kılıflarını nasıl satın alacağını belirleyen bazı yeni kurallar hazırladığını söylüyor. Stern’in yeni kurallarına göre bir kılıfın fiyatı 40 dolardan fazla olmamalı, MagSafe uyumluluğuna sahip olmalı ve telefonunun kamerasını ve ekranını korumalı.