Apple'ın Phone 14 modellerinde kullanacağı OLED ekranların hepsi aynı olmayacak

Apple’ın iPhone 14 modellerinin hepsinde aynı kalitede OLED ekran kullanılmayacak gibi görünüyor. Yani ne kadar para verirseniz, OLED ekranınız da o kadar iyi olacak.

Her iPhone 14’ün OLED ekranı aynı olmayacak

Sektör kaynaklarına göre Samsung Display, iPhone 14 serisi için Apple'ın ana OLED tedarikçilerinden biri. Ama yeni bir rapora göre Samsung, farklı iPhone 14 modelleri için farklı kalitelerde OLED ekran sağlayacak. Böylece Apple'ın iPhone 14 üretim maliyetlerini düşürmesine yardımcı olacak.

Samsung Display'in dört iPhone 14 modeli için OLED paneller sağlayacağı zaten tahmin ediliyordu. Ancak her iPhone 14 modelinde kullanılan OLED teknolojisi tam olarak aynı olmayacak. The Elec tarafından alıntılanan endüstri kaynaklarına göre Samsung, daha düşük seviyeli iPhone 14 modellerinde önceki nesil OLED'den bile daha düşük kaliteli malzemeleri kullanacak. En gelişmiş malzemelerini ise en üst seviye iPhone 14 modelleri için sunacak.

Daha teknik bir ifadeyle, Samsung Display, Apple'a M11 ve M12 malzeme setleri kullanılarak geliştirilen OLED panelleri tedarik edecek. M11 setini temel alan paneller bir LTPS arka paneline sahip ve 6.1 inç ve 6.7 inç iPhone 14 modelleri tarafından kullanılacak.

Apple'ın üst seviye iPhone 14 modelleri (Pro ve Pro Max), Samsung Display tarafından yeni M12 malzeme seti kullanılarak üretilen LTPO arka panelli OLED panelleri kullanacak. Aynı M12 malzeme setinin Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 için de kullanıldığı söyleniyor.

Sektör gözlemcileri toplamda Samsung Display'in Apple'a iPhone 14 serisi için yaklaşık 80 milyon OLED panel tedarik edeceğini tahmin ediyor.