Apple, yeni iPhone 15 USB-C bağlantı noktası hakkında daha fazla detayı açıkladı

Ortaya çıkan Apple destek belgesi, iPhone 15'lerde kullanılan USB-C bağlantı noktası hakkında merak edilen tüm detayları ortaya çıkarttı.

iPhone 15'in USB-C bağlantısı hakkında daha fazla detay ortaya çıktı

Apple geçtiğimiz hafta yeni iPhone 15 serisini tanıttığında, iPhone'larda Lightning yerine USB-C bağlantı noktasına da merhaba demiş oldu. Ve şimdi bu bağlantı noktasının özellikleri hakkında biraz daha fazla detaya sahibiz.

MacRumors aracılığıyla bildirilen bir Apple destek belgesine göre, tüm iPhone 15 modellerindeki USB-C bağlantı noktası 4,5 W’a kadar güç çıkışı sağlayacak. Başka bir deyişle bu güç çıkışı, bir Apple Watch’u, AirPods kutusunu veya diğer küçük aygıtları şarj etmeye yetecek kadar güce sahip olacak.

9to5Mac’in de belirttiği üzere, önceki iPhone’lardaki Lightning bağlantı noktası, 0,3W civarında bir güç sunuyordu. Bu yüzden artık aksesuarlar için çok daha fazla seçenek ortaya çıkabilir. Örneğin harici, taşınabilir, USB ile çalışan bir sabit sürücü bu bağlantı noktası üzerinden bağlanabilir.

10 Gbps’ye kadar veri aktarım hızları için USB 3.2 Gen 2

Belgede ortaya çıkan bir diğer önemli bilgi ise iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in 10 Gbps’ye kadar veri aktarım hızları için USB 3.2 Gen 2’yi destekleyeceği. Ancak, bu telefonlarla birlikte verilen USB-C kablosu yalnızca USB 2 hızlarını desteklediğinden dolayı, veri aktarım hızlarını en üst düzeye çıkarmak için farklı bir kablo daha almanız gerekecek.

Daha önce de bildirildiği üzere, bu belge tüm iPhone 15 modellerinin harici ekranda 4K HDR’ye kadar ekran yansıtma için DisplayPort çıkışını desteklediğini de doğruluyor.

Ön siparişlerin artık işleme alınması ve telefonların 22 Eylül’de mağazalarda satışa sunulacak olmasıyla birlikte, bu bilgiler kalan bazı teknik özellik boşluklarını dolduruyor. USB-C’ye geçişin iPhone serisinin 2007’de ilk kez piyasaya sürülmesinden bu yana gerçekleşen en büyük değişikliklerden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir.