Apple Watch tarihinin en büyük güncellemesi watchOS 10 olabilir

Apple'ın watchOS 10 güncellemesi, şimdiye kadarki en büyük Apple Watch güncellemesi olabilir. Ama aynı şeyleri iOS 17 için söylemek pek mümkün gibi görünmüyor.

Apple Watch tarihinin en büyük güncellemesi watchOS 10 olabilir

Bloomberg'den Mark Gurman, en son haber bülteninde Apple'ın watchOS 10'unun, akıllı saat işletim sisteminin ilk kez 2015'te piyasaya sürülmesinden bu yana en büyük güncelleme olacağını söyledi. Apple, bu yıl 5 Haziran'da başlayacak olan WWDC'de watchOS 10 ve iOS 17 gibi yazılım güncellemelerini tanıtacak.

WatchOS 10’un güncellenmiş bir arayüz de dahil olmak üzere bazı büyük değişiklikler ve geliştirmeler içermesi bekleniyor. Ancak bu özellikler hakkında henüz çok fazla ayrıntı bilinmiyor. Ayrıca Gurman, Apple'ın 2023 yılında işletim sistemine odaklanacağını ve “donanım değişikliklerinin minimum düzeyde olmasını beklediğini” söylüyor.

Apple, geçtiğimiz yıl akıllı saat serisine Apple Watch Ultra adlı, daha büyük bir kasa boyutuna ve Series 8'e göre çok sayıda yükseltmeye sahip yeni bir model ekledi. Ancak Gurman, daha önceki iddialarında saat donanımının 2024'te özel yapım ekranla güncellenmesinin beklendiğini söylemişti.

watchOS 10 büyük yeniliklerle gelse de, iOS/iPadOS 17 geçtiğimiz yıl sunulan kilit ekranı kullanıcı arabirimi gibi büyük değişiklikler sunmayabilir. Yine de Apple’ın çok sayıda kullanıcı isteğine göre küçük değişiklikler eklemesi bekleniyor.

Son olarak WWDC 2023 etkinliğinin, Apple’ın karma gerçeklik başlığının da tanıtılacağı sahne olması bekleniyordu. Ancak güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, başlığın seri üretiminin 2023’ün üçüncü çeyreğine kaydırıldığı için lansmanın erteleneceğini iddia ediyor.