Apple'ın yıllar önce geliştirdiği ama hiç yayınlamadığı oyun ortaya çıktı

Apple'ın Stacker olarak adlandırıdığı ve üçüncü nesil iPod prototipinde yer alan Tetris benzeri oyunu, yıllar sonra bir YouTube kanalı tarafından ortaya çıkarıldı.

Apple'ın yıllar önce geliştirdiği ama hiç yayınlamadığı oyun ortaya çıktı

Apple'ın bir zamanlar “Stacker” adında bir Tetris klonu tasarladığını ve oyunu üçüncü nesil iPod'un prototip versiyonuna yerleştirdiğini biliyor muydunuz? İşte bu söz klonun görüntüleri, nadir bulunan prototip cihazları temin etmesiyle tanınan AppleDemoYT tarafından paylaşıldı.

Prototip iPod bir “DVT” cihazı, yani hala “Tasarım Doğrulama Testi”nde olan bir orta aşama prototip. A1023 model numarasına sahip olan cihazın bilinen herhangi bir iPod versiyonuna ait model numarası bulunmuyor.

iPod, iPodOS 2.0'ın prototip bir sürümünü çalıştırıyor ve içindeki oyunlardan biri de “Stacker”. Stacker, Tetris parçalarının kaydırma tekerleği kullanılarak soldan sağa hareket ettirildiği Tetris'e çok benziyor. Orta düğmeye basıldığında parçalar düşüyor ve amaç puan toplamak için aynı anda daha fazla çizgiyi temizlemek.

iPod'da başka oyunlar da var ve hepsinin Block0, Chopper ve Klondike gibi piyasaya sürülmemiş isimleri var. Cihazda ayrıca, Apple'ın bu iPod'u piyasaya sürmeden önce pil ömrünü test etmek için kullandığı düşünülen, döngü halinde çalan klasik şarkılardan oluşan bir pil testi çalma listesi de bulunuyor.

Apple zaman içinde iPod 3G'ye Brick, Solitaire, Parachute ve Music Quiz gibi çeşitli oyunlar ekledi. 2006 yılında Apple, iTunes Store aracılığıyla insanların iPod'un sonraki sürümleri için satın alabilecekleri, Tetris'in resmi bir sürümü de dahil olmak üzere birçok oyun yayınladı. iTunes Store'da bulunan diğer oyunlar arasında Bejeweled, Mini Golf, Mahjong, Zuma, Cubis 2 ve Pac-Man vardı ve bunların hepsi App Store'dan önceydi.