AppRaisin geliştiricisinden Microsoft'a sert taş

Ünlü bir uygulamanın geliştiricisi, Microsoft'un "mobil Windows stratejisi" için bakın neler dedi...

Mobil Windows için çok sert sözler!

Popüler Windows 10 uygulaması AppRaisin'in de sahibi olan AdDuplex'i işleten Alan Mendelevich, uygulamanın aktif geliştirmesini sonlandıracaklarını duyurdu. Mendelevich bu sırada Microsoft'un mobil stratejisini de eleştirmeden geçmedi.

Windows'taki iyi uygulamaları bulmayı kolaylaştıran AppRaisin, bu gelişmeye rağmen çalışmaya devam edecek. Uygulama güncelleme de alacak, ancak eskisi kadar aktif güncellenmeyecek. Mendelevich uygulamasının istedikleri başarıya ulaşmamasının nedenini ise Microsoft'a bağladı.

Microsoft için "ya bir mobil stratejisi yok ya da geleceği o kadar çok düşünüyor ki bunu ben kavrayamıyorum" diyen Mendelevich, Microsoft'un yanlış yaptığı ve "hiç yapmadığı" şeylerden bahsetti ancak günün sonunda "kurumsal konuşmalara" inandığı için ve "eşsiz hatalar" yaptığı için asıl suçlanması gerekenin kendisi olduğunu söyledi.

AppRaisin Kasım 2015'te çıktığında Windows 10 Mobile uygulamasını Microsoft'un söz verdiği gibi tüm Windows Phone 8.1 cihazlarına ulaştırmayı umuyordu. Ancak Windows 10 Mobile çıktığında eski cihazların Mart'a kadar güncellenmeyeceği anlaşıldı. Uygulama Kasım'da çıktığında 2016 sonunda 100.000 aktif kullanıcıya ulaşmayı umuyordu ancak şu an sadece 25.000 kullanıcıya sahip. Burada tüm sorumluluğun Microsoft'a ait olmadığı, uygulamanın masaüstünde çok fazla kullanılmadığı görünüyor.

AdDuplex CEO'sunun söylediklerine Microsoft'un kulak kabartacağını düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları