Arc tarayıcıdan sonra ne gelecek? Büyük gizem 30 Ocak 2024'te çözülecek

New York merkezli yazılım start-up'ı The Browser Company, ne olduğu hakkında bilgi vermeden 30 Ocak 2024 tarihinde önemli bir duyuru yapacağını açıkladı.

Büyük gizem 30 Ocak 2024'te çözülecek

New York merkezli yazılım start-up'ı The Browser Company, ilk ürünü olan Arc web tarayıcısı ile medyanın büyük ilgisini çekti. Şirket ilk olarak 2023 yılında MacOS ve iOS için Arc'ı sadece davetlilerin katılabildiği kapsamlı bir beta sürecinden sonra piyasaya sürmüştü. Bu ayın başlarında ise şirket, nihayet Arc'ın uzun zamandır beklenen Windows sürümünü test etmeleri için birkaç kişiyi davet etmeye başladı.

Arc tarayıcı, URL adres çubuğunu, sekmeleri ve arama çubuğunu üst kısım yerine sol tarafa yerleştirmek de dahil olmak üzere kullanıcı arayüzünde kesinlikle bazı farklı şeyler yapıyor. Ayrıca sekmelerin tarayıcıda "boşluklar" halinde düzenlenebilmesini ve kenar çubuğuna sabitlenebilmesini de mümkün kılıyor.

Arc tarayıcısının kendi hayran kitlesi olsa da The Browser Company'nin daha da iddialı planları var gibi görünüyor. Zira bu hafta hem X hesabından hem de YouTube hesabından "başka bir şey" üzerinde çalıştığını duyurdu.

Şirketin yeni YouTube videosu, bu açıklamanın gerçekte ne göstereceği konusunda oldukça gizemli. Videoda şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Josh Miller ve diğer The Browser Company çalışanlarının Arc tarayıcısının piyasaya sürülmesiyle birlikte, Act I'in sona erdiği ve artık Act II'ye geçme zamanının geldiği hakkında konuştukları görülüyor. Ayrıca videoda şirketin nasıl "yeni bir bilgisayar" sunmayı istediğinden bahsediliyor.

Peki bu bir yazılım ürünü mü? Bir donanım ürünü mü? İkisinin bir kombinasyonu mu? Gerçekten bilmiyoruz. Elimizdeki tek somut bilgi, The Browser Company'nin bu "Act II" açıklamasını 30 Ocak 2024 tarihinde yapmayı planladığı. Şirket kesinlikle gösterecek önemli bir şeyleri olduğuna inanıyor gibi görünüyor ve bu konuda haklı olduğunu umuyoruz.