Artık isteyen herkes, Windows ile gelen bu uygulamayı kaldırabilecek

Microsoft, bulut depolama servisi OneDrive'ın Windows 11'den kaldırılabilmesine nihayet yeşil ışık yaktı. Peki bu uygulamayı Windows 11'den nasıl kaldırabilirsiniz?

Artık isteyen herkes, Windows ile gelen bu uygulamayı kaldırabilecek

Windows 11 kullanıcıları, artık ilk kurulumda işletim sistemi ile birlikte gelen OneDrive'ı kaldırabiliyor. Microsoft'un bulut depolama servisi bugüne kadar işletim sisteminin dahili bir parçasıydı ve kaldırılması mümkün değildi. Ancak, anti-tekel yasaları nedeniyle, Microsoft Edge tarayıcısı gibi, artık OneDrive da işletim sisteminden kaldırılabiliyor.

Aslında OneDrive'ın sadece Windows 10'dan kaldırılabileceğine dair yanlış bir bilgi ortalıkta dolaşıyor. Ancak Microsoft, destek belgelerine Windows 11'den kaldırmayla da ilgili bilgileri ekledi. Microsoft bu destek belgesinde OneDrive eşitlemesinin nasıl durdurulacağı ve bulut depolama hizmetiyle ilgili diğer ayrıntılar hakkında daha fazla bilgi de veriyor.

Ancak bu belgenin henüz yayına girmediği ve mevcut yardım belgesinde sadece Windows 10 üzerinden kaldırma işleminin anlatıldığı görülüyor. Microsoft'un biraz gönülsüz de olsa sonunda bu belgeyi güncellemesi kaçınılmaz. Yine de şu anda Windows 11 üzerinde de OneDrive'ı sistemden kaldırmak mümkün.

Ayarlar - Uygulamalar - Kurulu uygulamalar yolunu takip etmeniz, Microsoft OneDrive'ı bulmanız ve ardından, Kaldır'ı seçmeniz, OneDrive'ı sistemden kaldırmanız için yeterli.

Bu işlem, OneDrive hesabınızı silmeniz anlamına gelmiyor. Bu hizmete web üzerinden veya başka bir mobil uygulamadan ulaşabilir, hesabınızı ve dosyalarınızı hala kullanabilirsiniz. Ancak bu işlemle beraber uygulamayı Windows 11'den kaldırmış oluyorsunuz ve uygulamanın artık Windows PC'nizdeki dosyalarınıza erişimi kalmıyor.