Harika bir fikir olduğunu düşünmüşlerdi, sonuç felaket oldu: Çıkartmayı çıkartamadılar...

Donanım üreticisi ASRock, AMD X670E'nin DDR5 yuvalarına çıkartma yapıştırmanın harika bir fikir olduğunu düşünmüştü. Ama sonuç pek de beklediği gibi olmadı.

Harika bir fikir olduğunu düşünmüşlerdi, sonuç felaket oldu

Donanım üreticisi ASRock, şirketlerin bazen müşterilere yardım etmek için bir şeyler yapıyormuş gibi hissettikleri ama aslında işleri zorlaştırdıkları o tuhaf şeylerden birini yaptı. Ryzen 7000 için ürettiği yeni X670E soket AM5 anakart serisinde şirket, tüm DIMM slotlarını kaplayan bir bellek takma kılavuzu etiketini kart üzerine yapıştırdı. Amaç, kullanıcıların yeni DDR5 kitlerini takmalarına yardımcı olmak olsa da, müşteriler, etiketi çıkarttıklarında arkasında kalıntılar kaldığı için bu çıkartmanın probleme neden olduğunu söylüyor.

Bazı kullanıcılar çıkartmayı çıkartmak istediklerinde, büyük bölümlerinin hala yerlerinde yapışık kaldığını gördüklerini ve kalıntıları temizlemeye çalışırken anakarta zarar verme ihtimalinin olduğunu söylüyor. Aşağıdaki resimde böyle bir örnek görülüyor:

Etiketin amacı, kullanıcıları ilk donanım yazılımı sürümündeki ilk önyüklemede yönlendirmek. Ancak, ASRock muhtemelen bu tür bir sorun beklemiyordu. Bu raporların ardından anakart üreticisi bu olayın neden olduğu rahatsızlıktan dolayı özür diledi. Bugün bir basın açıklamasında şirket şu açıklamayı yaptı: "ASRock, AM5 anakartın bellek yuvalarındaki Bellek Kurulum Kılavuzu etiketi kalıntısı hakkında bazı müşterilerden gelen geri bildirimlerin farkındadır. İlk sevkiyattaki ASRock AM5 anakartlarının bir kısmı, son kullanıcıların karşılaşacağı durumu göstermek için Bellek Kurulum Kılavuzu etiketleri ile birlikte geldi. Bellek Kurulum Kılavuzu etiketi olmayan anakartların tümü artık güncel BIOS ile geliyor. Müşterilerimiz, ASRock AM5 anakartın bellek yuvalarındaki Bellek Kurulum Kılavuzu etiketinin yırtılmasından kaynaklanan kalıntı nedeniyle bellek okuma ve yazma işleminden endişe duyarsa, değişim hizmeti için yerel perakendeciler ve e-perakendecilerle iletişime geçebilirler."