Asus ve MSI'a "hile yapıyorsunuz" şoku!

2 büyük donanım devi, test için gönderilen GeForce GTX 1080'le ilgili hile yapmakla suçlandı!

2 deve şok suçlama!

Grafik kart üreticisi EVGA, endüstride en ufak bir fırsat bulduğunda bile bundan yararlanmayı bilen bir firma olarak biliniyor. Firmanın yeni hedefinde ise Asus ve MSI var. TechPowerUp ve diğer bazı sitelerin Asus ve MSI'nin GeForce GTX 1080 grafik kartı değerlendirme örneklerinde bazı dolaplar çevirdiğine dair haberlerin ardından EVGA da bu durumu fırsat bildi ve dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Salı günü bir basın açıklaması yayınlayan firma değerlendirme yapan kullanıcılara üzerinde oynanmamış grafik kartları ulaştırdığını belirtti. Firma "EVGA'yla ne görüyorsanız onu alıyorsunuz" şeklinde iddialı bir ifade de kullandı.

Bütün bu ihtilaf geçtiğimiz hafta TechPowerUp tarafından yayınlanan haberde hem Asus hem de MSI'nın siteye incelemesi için normalde bir mağazadan alınabilecek grafik kartlardan biraz daha hızlı çalışan grafik kartları gönderdiğini duyurmasıyla başladı.

Asus, konuyla ilgili PC Perspective'e yaptığı açıklamada inceleme yapan kişilere kartın maksimum performansını göstermek için onu OC Mode'da gönderdiğini doğruladı.

Okuyucu Yorumları