ASUS yeni anakartı NCCH-DL’i duyurdu

Yüksek performanslı server üreticisi ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), dünyanın 875P yongası üzerine yapılandırılmış ilk 800 MHz'lik Çift Xeon işlemci destekleyen anakartı NCCH-DL’i duyurdu.

ASUS yeni anakartı NCCH-DL’i duyurdu

Ürün 800 MHz’de 1MB L2 ön bellek desteğini veren ilk platform olma özelliğini de taşıyor.

Tayvan'ın başkenti Taipei’de yapılan dünyanın en önemli bilgisayar fuarlarından Computex'de "Computex 2004'ün En İyisi" ödülünü alan NCCH-DL, sunduğu son teknolojik özellikler ve üstün yapısı ile iş istasyonu ve giriş seviyesi sunucu pazarında güçlü bir oyuncu olacak.

800 MHz'lik Çift Xeon destekleyen, Dual DDR 400 ve ECC bellek desteği, Gigabit Lan,AGP 8X Pro ve 64 Bit PCI-X gibi özelliklere sahip olan NCCH-DL, hem iş istasyonları platformlarında hem de giriş seviyesi sunucu platformlarında üzerindeki 6 adet Serial ATA desteği ile yada U320 SCSI bir kart takılarak yapılandırılabiliyor.

Bu özelliklerin haricinde 6 kanal ses ve IEEE1394 Firewire özelliklerine sahip bu anakart ATX boyutunda olması nedeniyle ekonomik ve PC platformunda performans arayan CAD/CAM, mimari uygulamaları ve video işleme uygulamaları ile ilgili son kullanıcılar içinde çok uygun bir seçim olma özelliği taşıyor.

Anakart üzerinde gelen Promise yongası ile Multi RAID özelliğine sahip platformda 4 SATA disk kullanılarak, disk korumalı bir yapı oluşturmak ve disklerden biri bozulduğunda çalışmaya hiç ara vermeden diski değiştirerek onarmak mümkün. Normalde böyle bir işlem için SCSI platformlarda RAID 5 yapılması gerekiyor, ancak SCSI’lerde bu işlemin yüksek maliyeti sebebiyle NCCH-DL üzerindeki yonga yardımıyla yapılan bu işlem çok daha ekonomik. Özellikle de şu sıralar 160GB lik kapasiteleri kolaylıkla 200USD civarında bulunabilen SATA diskler ile karşılaştırıldığında NCCH-DL’in avantajı daha net ortaya konuyor.

İstendiği takdirde anakart üzerindeki bağlantılar sayesinde max.6 SATA disk RAID1 şeklinde bağlanarak tüm disklere aynı anda yazma özelliği verilebiliyor, bu sayede de özellikle video işleme ile ilgili son kullanıcıların ihtiyaç duyduğu yüksek disk kapasitesi (160GB x 6 yaklaşık 1TerraByte) ve hız sağlanmış oluyor.

Anakart ile birlikte gelen ASWM 2.0 yazılımı ile de kullanıcıların özellikle raporlama, izleme ve uyarı noktalarında istenen bilgilere ulaşması sağlanıyor. Sunucu üzerindeki tüm sıcaklık ve gerekli değerlerin görülebildiği ve belirli değerlere ayarlanabildiği yazılım herhangi bir problemle karşılaşıldığı zaman ilgili kişiye SMS mesajı da atabiliyor.

Bu programı test etmek isteyenler için http://asusimg.bogazici.com.tr/ASWM/ASWM2.0.zip adresinden indirilerek kullanılabilir.

Teknik Özellikler

- İşlemci: Dual Intel® Nocona 800MHz FSB
- Yongaseti Intel® 82875P, Intel® 6300ESB ICH
- Bellek: Dual Channel PC3200 ECC Unbuffered max 4GB
- Genişleme: 2 x PCI, 2 x PCI-X, AGP 8X Pro
- Kart Boyutu: 12” x 9.8” ATX
- Onboard LAN: Intel®PRO/1000 CT Network Connection

Okuyucu Yorumları