ASUS, Yeni Ekran Kartlarını Duyurdu

ASUS; oyunculara yönelik ROG Strix, Dual ve Turbo GeForce RTX 2070 ekran kartlarını duyurdu.

ASUS'tan yeni kartlar geldi!

ASUS , yeni NVIDIA GeForce RTX 2070 tabanlı Republic of Gamers (ROG) Strix, ASUS Dual ve ASUS Turbo ekran kartlarını duyurdu. Yüksek hızlı GDDR6 belleklere destek veren kartlar, yeni nesil VR başlıklarına tek kabloyla hızlı bağlantı için VirtualLink teknolojisi desteği de sunuyor.

Yeni NVIDIA GeForce RTX GPU'lar ekran kartlarını yeniden keşfederek performansta yeni bir standart belirledi. Yeni NVIDIA Turing GPU mimarisi ve devrim niteliğindeki NVIDIA RTX platformundan güç alan yeni ekran kartları gerçek zamanlı ray tracing, yapay zeka ve programlanabilir gölgelendirmeyi bir araya getiriyor. Bu yalnızca oyun deneyimini yaşamak için yeni bir yol değil, bu en üstün PC oyun deneyiminin ta kendisi.

"Yeni GeForce RTX GPU'larımız yeni nesil inanılmaz oyunların ve atmosferlerin kapısını açıyor. ASUS'un deneyimini ve inovasyonlarını sektöre sunmaya devam etmesinden dolayı çok mutluyuz." diyen NVIDIA Masaüstü GeForce Direktörü Justin Walker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm ROG ve ASUS serileri, PC oyun deneyimini güçlendirmeye yardımcı olan güncel tasarımları ve yeni soğutma teknolojisini hiç şüphesiz beğenecek oyuncuların farklı ihtiyaçlarını karşılıyor."

ROG Strix GeForce RTX 2070

ROG Strix GeForce RTX 2070

ROG Strix GeForce RTX 2070, daha geniş kanatlı fanlara yer açmak için %9 daha küçük yuvalara sahip üç adet eşsiz Wing-blade fan ile Turing'i serin tutuyor. Kartta ayrıca; PCB üzerindeki gerilimi azaltan metal destek, Aura Sync uyumlu RGB LED'ler ve hem GPU hem de CPU sıcaklıkları için hibrit fan kontrolü sunan FanConnect II başlıkları gibi üst düzey birçok özellik yer alıyor.

Wing-blade Fanlar

ROG Strix ve ASUS Dual GeForce RTX 2070 ekran kartlarında patentli ASUS Wing-blade fanlar bulunuyor. Bu teknoloji daha yüksek hava basıncı oluşturmasının yanı sıra gürültü seviyesini de azaltıyor, ayrıca toza karşı dayanıklılık için IP5X sertifikasına sahip. Sessizliği sevenler için bu fan kontrolcüleri ayrıca fanları durduran 0 dB moduna da destek veriyor.

Auto-Extreme Teknolojisi

Tüm ROG Strix ekran kartları, endüstride yeni standartlar belirleyen bir otomatik süreci olan Auto-Extreme teknolojisi kullanılarak üretildi. Geleneksel olarak, geçiş deliklerinin ve yüzeye monte bileşenlerin lehimlenmesi farklı aşamalarda yapılır. Auto-Extreme teknolojisi tüm lehim işlemlerinin tek bir seferde yapılmasını sağlayarak bileşenler üzerindeki termal zorlamayı azaltıyor ve güçlü temizlik kimyasallarının kullanılmasını önlüyor. Sonuçta, doğaya olan etkiyi ve üretimde harcanan güç miktarını azaltarak daha kaliteli ürünler ortaya çıkıyor.

ASUS Dual GeForce RTX 2070

ASUS Dual GeForce RTX 2070, büyüdükçe daha iyi olan geniş bir soğutma bloğu taşıyabilmek için 2.7-slot yer kaplıyor. Soğutma sisteminin toplam yüzey alanı önceki nesildeki tasarımlara göre %50 daha geniş. Gelişmiş ısı dağıtımı sayesinde meraklılara daha fazla hız aşırtma potansiyeli sunuluyor. Oyun esnasında daha düşük fan hızı da inanılmaz bir tak çalıştır deneyimi oluşturuyor.

ASUS Turbo GeForce RTX 2070

ASUS Turbo GeForce RTX 2070 birden fazla GPU kullanılan sistemler veya hava akımının kısıtlı olduğu diğer senaryolar için tamamen baştan tasarlandı. Kartta, fan muhafazasındaki hava akımını geliştiren ve sağlamlığı artıran bir dizi tasarım özelliği bulunuyor. Bunlar arasında 80 mm IP5X rulmanlı fan ve cam kasa paneline veya başka bir ekran kartına bastırılsa bile soğutucuya daha fazla hava akımı sağlayan yeni fan muhafazası tasarımı yer alıyor.

ASUS ROG Strix, Dual ve Turbo GeForce RTX 2070 2018'in 4. çeyreğinde tüm dünyada piyasaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları