Asus, yeni ZenFone 3'leri tanıttı!

Asus, yeni ZenFone 3 serisini ve çok daha fazlasını Tayvan'da ortaya çıkardı!

ZenFone 3 ve fazlası!

Asus, Tayvan'da ziyaretçilere kapılarını yarın açacak olan Computex 2016'da yeni ZenFone 3 telefonlarını, tabletlerini, ev robotunu ve fazlasını ortaya çıkardı.

Yeni ZenFone 3 serisi, ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe ve ZenFone 3 olmak üzere 3 telefondan oluşuyor ve geçen sene çıkan ZenFone 2 serisinin yerini alıyor.

Üç telefon da 1920x1080 Full HD çözünürlükle gelirken "normal" ZenFone 3, parmak izi tarayıcısı ve 64GB'a kadar dahili depolama alanıyla orta seviyeyi hedefine alıyor. Ön ve arka yüzü cam panelle kaplı telefon, metal gövdeye ve kavisli hatlara sahip


ZenFone 3'ün diğer özellikleri şöyle sıralanıyor:

Ekran: 5,5 inç Super IPS+, 2.5D Corning Gorilla Glass
İşlemci: Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 625
RAM: 4 GB
Pil: 3000 mAh
Kamera: 16 MP arka, 8 MP ön

Zenfone 3 Deluxe, tek parça alüminyum gövdeye sahip. Asus'a göre bu model, anten çizgilerini gizleyen ilk metal telefon.


İşte Zenfone 3 Deluxe'un özellikleri:

Ekran: 5,7 inç Super AMOLED
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 820
RAM: 6 GB'a kadar
GPU: Adreno 530
Kamera: 23 MP arka, Sony IMX318 imaj sensörü, f/2.0 diyafram, PixelMaster 3.0 teknolojisi
Pil: 3,000 mAh, Quick Charge 3.0 teknolojisi


Medya tüketimine odaklanan ZenFone 3 Ultra'nın özellikleri ise şöyle:

Ekran: 6.8-inch, Tru2Life+ Video teknolojisi
İşlemci: Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 652
RAM: 4 GB'a kadar
GPU: Adreno 510
Pil: 4,600 mAh, Quick Charge 3.0 teknolojisi

Asus, ZenFone 3 Ultra'nın beş mıknatıslı çift hoparlörüyle ve NXP akıllı güçlendiricisi ile ses konusunda yetenekli olduğunu söylüyor. Üstelik "sertifikalı kulaklıkları" kullandığınızda Hi-Res Audio'nun (HRA) keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Asus'tan Modüler PC ve yeni Transformer 3'ler

Asus'tan Modüler PC ve yeni Transformer 3'ler

Asus'tan Modüler PC

Asus, Project Avalon ile bilgisayarınızın parçalarını istediğiniz zaman, kolayca takıp çıkarmanıza olanak tanımak istiyor. Razer'ın Project Christine'ini örnek alan projede masaüstü PC'nizin tüm bileşenleri, tak-ve-çalıştır destekli hale getirilebiliyor. Asus, projenin PC form faktörünü tekrar belirleyeceğini iddia ediyor. Asus'un PC'si, oyun tutkunlarının kullandığı sıvı soğutma gibi işlevleri engellemiyor.

Bu arada firma, eski kasaları da bırakmış değil. Asus ROG G20'nin güncellenmiş sürümü olan ROG G31 Edition 10, bugün Computex'te tanıtılan cihazlar arasındaydı. 20 litrelik kasa içerisinde iki GeForce GTX 1080 grafik kartı, Intel Core i7 K-serisi işlemci bulunuyor.

Yeni Transformer 3 tabletler

Yeni Transformer 3 tabletler
Asus Transformer 3

Yeni seri, küçük bir not alma cihazından tam boyutlu "profesyonel" tablete, toplam üç tabletten oluşuyor. Transformer Mini, Transformer 3 ve Transformer 3 Pro, çıkartılabilen klavyeleri ve entegre ayaklıklarıyla Microsoft'un Surface serisine oldukça benziyor. Asus, cihazlara "yedinci nesil Intel Core işlemciler" ekleyerek (Intel'in sıradaki Kaby Lake serisi) onları etkileyici teknik yeteneklerle donatmış.

Cihazlar, Asus'un herhangi bir cihazı VR'a hazır bir oyun makinesine dönüştürmeye olanak tanıyan ROG XG Station 2'sini de destekliyor. Yeni Transformer'lar bu özellikleriyle Microsoft'un Surface 4 serisine ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor.

Asus Transformer Mini'nin özellikleri:

10.1 inç ekran

8.2mm kalınlık

790 gram (klavyesiz 530 gram)

170 derece ayak

Parmak izi okuyucusu

Windows 10

Klavye dahil

Alüminyum kasa

Gri ve beyaz renk seçenekleri

USB Type-C portları

Asus, yeni ZenFone 3'leri tanıttı!
Asus Transformer 3 Pro

Asus Transformer 3'ün fiyatı 799 dolardan başlarken Pro sürümü 999 dolardan başlıyor. Mini modelinin sürümü henüz belli değil, ancak üç modelin de bu senenin üçüncü çeyreğinde çıkması bekleniyor.

  • 12.6 inç ekran, 2880 x 1920 çözünürlük, 275 ppi
  • 6.9mm kalınlık, 695 gram
  • 7. Nesil Intel Core CPU
  • 8 GB'a kadar RAM
  • 512'a kadar GB SSD
  • USB 3.0, Thunderbolt 3, USB-C
  • 2 konumlu menteşe
  • Klavye dahil
  • Windows 10

Asus Transformer 3 Pro aynı boyutlara ve çözünürlüğe sahip olsa da, Core i7 işlemcisi, 16GB'a kadar RAM'i ve 1TB PCIe 4SSD'siyle teknik özelliklerini bir seviye yukarıya taşıyor.

Asus, yeni ZenFone 3'leri tanıttı!
Asus Transformer 3 Mini

Asus Transformer 3'ün fiyatı 799 dolardan başlarken Pro sürümü 999 dolardan başlıyor. Mini modelinin sürümü henüz belli değil, ancak üç modelin de bu senenin üçüncü çeyreğinde çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları