Tarihin ilk konsol savaşı, bu satın almayla birlikte sona erdi

Atari, 1970'ler ve 1980'lerdeki en büyük rakibi olan Intellivision 'u bünyesine katarak, tarihin ilk konsol savaşına da resmi olarak son vermiş oldu.

Tarihin ilk konsol savaşı, bu satın almayla birlikte sona erdi

Atari, Intellivision Entertainment LLC'nin 200'den fazla oyunuyla birlikte Intellivision markasını satın aldığını duyurdu. Atari ve Intellivison 1979'a kadar uzanan ezeli rakipler olduğu için bu satın alma tarihteki ilk konsol savaşına da son vermiş oldu.

Mattel tarafından piyasaya sürülen orijinal Intellivision konsolu, Nintendo ve Sega'nın mücadeleye başlamasından tam on yıl önce Atari VCS ile karşı karşıya geldi. Anlaşma uzun süredir ertelenen Intellivision Amico retro konsolunu kapsamıyor. Intellivision Entertainment LLC, Amico üzerinde ayrı ve yeniden markalanmış bir şirket olarak çalışmaya devam edecek ve Intellivision oyunlarını piyasaya sürmek için Atari tarafından sağlanan bir lisansı kullanacak.

Şirket, ilk olarak 2018'de duyurduktan sonra Intellivision Amico konsolunu finanse etmekte zorlandı. Bununla birlikte, iOS ve Android cihazlarda çalışmak için iki akıllı telefon veya tablet gerektiren gerçekten tuhaf bir uygulama yayınladı. Bu uygulamada, cihazlardan biri oyunu gösterirken diğeri kumanda görevi görüyordu.

Atari'ye gelince, çevrimiçi mağazasına tişört gibi ürünler ekleyerek Intellivision markasını zaten kullanıyor. Atari CEO'su ve başkanı Wade Rosen X'te yaptığı açıklamada bu satın almanın “eski rakipleri birleştirmek ve Atari, Intellivision ve oyunların altın çağının hayranlarını bir araya getirmek için çok nadir bir fırsat” sunduğunu söyledi. 1980'lerin başından kalma bir başka konsol olan ColecoVision da bu altın oyun çağının bir parçasıydı, ancak henüz Atari tarafından satın alınmadı.