Axl Rose'un internetle savaşı

Guns N' Roses solisti Axl Rose, "şişman" fotoğrafı konusunda internete adeta savaş açtı!

Axl Rose'un internetle savaşı

Guns N' Roses'ın solisti olsanız ve internet gençliği sizin bir fotoğrafınızı "şişman şakaları" için kullanıyor olsa ne yaparsınız? Görünene göre Axl Rose, bu durumla başa çıkmanın en iyi yolunun fotoğrafın bütün izlerini internetten silmek olduğunu düşünmekte ve bu çabasına Google ile başlamakta.

TorrentFreak'in söylediğine göre Blogspot ve GoogleUserContent'e 31 Mayıs tarihinde telif hakkı iddiaları gönderilerek şarkıcının fotoğrafının kaldırılması istendi. Fotoğraf, internette "meme" olarak geçen, üzerinde yazı bulunan resim dalgasını başlatmıştı. Sanatçının fotoğrafı, "Sweet Child O' Mine" gibi şarkı sözlerinin yemek ile alakalı kelimeler ile değiştirilmesi ve fotoğrafın üzerine işlenmesi ile "şişman şakaları" için kullanılmaktaydı.

TorrentFreak'in Axl Rose'un bu fotoğraf üzerinde hakkı olup olmadığını öğrenmek için fotoğrafı çeken fotoğrafçıyı bulmasına rağmen, fotoğrafı internetten kaldırmaya uğraşan Web Sheriff firması, şarkıcının gösterisindeki fotoğrafçıların bir anlaşma imzalayarak fotoğraf haklarını firmaya ilettiğini söylemekte.

Şimdilik fotoğraf halen internette bulunabilmekte ve Google, henüz bu isteğe uymuş değil...

Okuyucu Yorumları