Bir şirket, Ay'a Bitcoin hazinesi göndererek birinin onu bulmasını bekleyecek

Ay'a Bitcoin hazinesi göndermeye hazırlanan şirket, bu hazinenin bulanın olacağını söylüyor.

Ay'a Bitcoin hazinesi gönderiyorlar

2018'de kurulan bir kripto ve NFT hisse senedi ticaret platformu olan LunarCrush, sıra dışı bir proje ile gündemde. Kısa bir süre önce şirketin yaptığı bir duyuruya göre, şu anda yaklaşık 1,5 milyon dolar değerinde olan 62 Bitcoin'lik bir kasa Ay’ın yüzeyine gönderilecek ve oraya ilk olarak ulaşan herhangi biri tarafından talep edilmeyi bekleyecek.

Kripto avcılarının, Ay’daki milyonları elde etmek için özel bir anahtarı bulması gerekecek. Bu anahtar, ticari uzay girişimi Lunar Outpost tarafından sağlanan bir MAPP Rover'a kazınması planlanan bir kod olacak.

Araç, kodun kazınmasından sonra bu yılın ikinci çeyreğinde bir SpaceX roketiyle uzaya fırlatılacak. Ancak bu fırlatmanın tam olarak ne zaman gerçekleştirileceği henüz doğrulanmadı ve LunarCrush, “güvenlik sebebiyle” bir doğrulama yapmadığını söylüyor.

LunarCrush, 250 dolar fiyatla güvenli NFT'lerden oluşan bir koleksiyon satarak ödülü finanse etmeyi umuyor. Şirket, buradan elde edilen gelirin dörtte birinin Ay kasasına gideceğini ve yine aynı miktarın, Bitcoin temel gelişimini ve STEM eğitimiyle ilgili nedenleri finanse etmeye adanmış bir “Topluluk Pazarlama Cüzdanını” finanse edeceğini söylüyor. Geri kalan yarısı için ise bir açıklama yapılmış değil.

1,5 milyon dolar cazip bir ödül gibi görünse de, en azından mevcut teknolojiyi kullanarak Ay’a yapılan bir gezinin muhtemel maliyetiyle karşılaştırıldığında sönük kalıyor. NASA, bir yıldan kısa bir süre önce yaklaşmakta olan CAPSTONE Ay görevinin ne kadar ucuz olacağıyla övünüyordu ve bu görev neredeyse 10 milyon dolara mal olmuştu. Ayrıca bu maliyetle bile, NASA herhangi bir astronot veya keşif aracı göndermiyor, yalnızca yörüngeye yerleşmek için tasarlanmış tek bir mikrodalga fırın boyutunda robotik sonda gönderiyor.

Elbette, Bitcoin kampanyasının arkasındaki ekipler, mevcut insani ilerlemenin sınırları gibi basit bir şeyin arzularını engellemesine izin vermeyi reddediyor: LunarCrush CEO'su Joe Vezzani PR Newswire için yaptığı açıklamada “Görünüşte ulaşılamaz bir hedef ortaya koyduğunuzda, meydana gelen yenilik inanılmaz olabilir” diyor ve devam ediyor: “Amacımız, insanlara yeni bir keşif çağının kilidini açacak topluluklar oluşturmaları için ilham vermek. Ay'a ulaşmak ve hazine sandığının ödüllerini paylaşmak için sınıfların, grupların, şirketlerin ve hatta DAO'ların [blok zincirinde çalışan bir kuruluşa atıfta bulunan merkezi olmayan özerk kuruluşlar] bir araya geleceğini hayal ediyoruz. Web3 çağı için Willy Wonka'nın ‘altın bileti’ gibi ve her şeyin nasıl geliştiğini görmek bizim için daha heyecan verici olamazdı."