Ay’ı daha önce böyle görmediniz: İki arkadaş, inanılmaz derecede detaylı bir Ay fotoğrafı oluşturdu

İki astrofotoğrafçı, 200.000'den fazla fotoğraf çektiler ve bunları inanılmaz bir sabırla birleştirerek uydumuz Ay’ın şimdiye dek gördüğümüz en detaylı görüntüsünü oluşturdular...

Ay’ın inanılmaz detaylı fotoğrafı "yok artık" dedirtti

İnsanlar binlerce yıldır Ay’a bakıp hayal kuruyor, onu gözlemliyor ve bazıları da fotoğrafını çekiyor. Uzay fotoğrafçılığına meraklı Andrew McCarthy ve gezegen bilimci Connor Matherne bu alanda yepyeni bir rekora imza attı. Hazırladıkları 174 megapiksellik fotoğrafta Ay’ın şimdiye kadar gördüğümüz en detaylı görüntüsünü oluşturdular. Kırmızı ve mavinin hakim olduğu görüntüde, kırmızı bölgeler Dünya’dan gelen oksijen atomları ile uyarılan demir ve feldspar elementleri.

Fotoğraf her ne kadar sonradan renklendirilmiş olsa da, teknik olarak doğru renk tayfındalar. Sadece, gözlerimiz normalde bu renkleri olduğu gibi görecek kadar hassas olmadığından dolayı, McCarthy bu görüntülerin doygunluğunu artırdı.

İşte Ay'ın en detaylı görüntüsü

McCarthy'nin asıl büyük başarısı, Ay’daki her yeryüzü şeklinin çok detaylı fotoğrafını çekmiş olması. Daha sonra kılı kırk yararak bu fotoğrafları birleştirdi ve bir tane devasa, ayrıntılı Ay fotoğrafı oluşturdu.

Bu ay fotoğrafları 200.000’den fazla fotoğrafın birleşiminden oluşuyor ve hepsi tek bir akşamda çekildi.

Çalışma, McCarthy’nin ilk girişimi değil. Daha önce de oldukça kaliteli (ancak bu yeni fotoğrafla kıyaslanması mümkün olmayan) bir Ay fotoğrafı ile Reddit’te boy göstermişti.

Oluşturulan fotoğrafın tam çözünürlüklü görüntüsüne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...