"Bağlan Beyoğlu" ile ücretsiz internet

"Bağlan Beyoğlu" projesiyle İstiklal Caddesi'nde ücretsiz, kablosuz internet bağlantısı sağlanıyor.

Bağlan Beyoğlu

Beyoğlu Belediyesi, İstiklâl Caddesi boyunca her noktada mobil internet bağlantısı sağlayan, "Bağlan Beyoğlu – Kesintisiz Kablosuz Erişim" projesini hayata geçirdi. Taksim Meydanı ile Tünel arasında yaklaşık
2 km'lik bir hat boyunca aynı anda bin kişinin kullanabileceği kablosuz internet erişimi hizmeti, 50 Mbps kapasiteli olarak hizmet verecek

Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen "Akıllı Kent Projesi"nin bir parçası olarak uygulamaya geçen proje ile daha fazla sayıda İstanbullunun kablosuz internet olanağından ücretsiz olarak yararlanması ve Türkiye'nin e-dönüşüm sürecine katkı amaçlanıyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi'nin yenilikler konusunda öncü olduğunu belirterek, "Çağdaş belediyecilik anlayışımızın gereği olarak dünyanın en gelişmiş e- belediyecilik örneklerini veriyor, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti programına yakışır bir Beyoğlu hazırlıyoruz. Bağlan Beyoğlu, e-belediye vizyonumuz ve çağdaş belediyecilik anlayışımızın somutlandığı bir girişimdir." dedi.

"Beyoğlu Belediyesi" isimli Access Point'ler vasıtasıyla sisteme bağlanan her bir kullanıcı; Proxy, Firewall (Güvenlik Duvarı), Virüs koruyucuların güvenliği ile e-maillerine ulaşabilecek, Web Sörf, Chat ve Video Konferans yapabilecek, genişband internet erişimi keyfini yaşayacak.

Beyoğlu Belediyesi'nin 150. yıldönümünde, İhlas Net lisansıyla hayata geçirilen kesintisiz kablosuz internet erişimi hizmeti, kapsadığı alan ve hızı açısından Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Benzer uygulamalar dünyanın birçok ülkesinde bir kamu hizmeti olarak geniş alanları kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları