Barbie, Oppenheimer'a fark attı; ABD için yeni bir gişe rekoru kırmayı başardı

Aynı hafta sonunda vizyona giren iki büyük yapım olan Barbie ve Oppenheimer'ın açılış hafta sonu gelirleri açıklandı. Buna göre kazanan, Greta Gerwig'in Barbie'si oldu.

Barbie, Oppenheimer'a fark attı

Barbie, ABD'de hafta sonu boyunca 155 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek, bir kadın yönetmenin yönettiği bir filmin şimdiye kadarki en büyük ABD içi gişe hasılatını kaydetti. Greta Gerwig'in Barbie'si, 2019'daki açılış haftası sonunda 153 milyon dolar kazandıran Captain Marvel'ı geride bıraktı.

Film ayrıca açılış haftasında 146 milyon dolar kazanan The Super Mario Bros. Movie'yi geride bırakarak 2023'ün şu ana kadarki en büyük ABD içi açılışını yaptı. Aynı dönemde vizyona giren diğer bir büyük yapım olan Oppenheimer ise, açılış hafta sonunda 80,5 milyon dolar gelir elde edebildi.

Barbie'yi henüz duymadıysanız, filmin gerçekte ne hakkında olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Warner Bros. Pictures'ın da bahsettiği gibi, "Barbie Ülkesi'nde yaşamak, mükemmel bir yerde mükemmel bir canlı olmaktır. Tabi varoluşsal bir kriz geçirmiyorsanız. Ya da bir Ken değilseniz."

Filmin resmi fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz: