BAYC Discord Sunucusundaki İhlal 32 NFT'ye Mâl Oldu

Bored Ape Yacht Club ve OtherSide'ın Discord sunucularına saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı sonrasında 32 NFT'nin çalındığı açıklandı.

BAYC Discord Sunucusundaki İhlal 32 NFT'ye Mâl Oldu

Önde gelen NFT koleksiyonlarından Bored Aped Yacht Club ve OtherSide'ın Discord sunucuları ele geçirildi. Bu saldırı sonrasında 32 NFT'nin çalındığı belirtildi. Blokzincir teknolojisi aslında kendi içinde saldırılara hiçbir şekilde izin vermese de kullanıcıların dikkatsizlikleri nedeniyle varlıkları çalınabiliyor.

BAYC Discord Sunucusu Ele Geçirildi

Dijital dünyada kimlik avı saldırılarının sürekli olarak devam ettiğini kabul etmek ve buna karşı temkinli olmak gerekiyor. Bir kimlik avı saldırısı da kısa süre önce Bored Ape Yacht Club ve OtherSide'ın Discord sunucularına yapıldı. Bu saldırı sonrasında 32 NFT'nin çalındığı açıklandı.

Saldırıda kötü niyetli aktörler, BAYC , MAYC ve OtherSide sahiplerini, özel bir hediye kazanacakları vaadiyle sahte bir web sitesine yönlendirdi. Ancak tabii ki yönlendirilen web sitesi kötü amaçlıydı ve linke tıklayanların NFT'leri çalındı. Çalınan 32 NFT'nin toplam değerinin 145 ETH olduğu da belirtildi.

PeckShield da dolandırıcıların 32 NFT çaldığını doğruladı. Bu NFT'ler arasında 1 BAYC, 2 MAYC, 5 Otherdeeds ve 1 BAKC eserleri de bulunuyor.

Aslında bu, BAYC sahiplerinin maruz kaldığı ilk saldırı değil. Nisan ayının başında da şirketin Instagram hesabı saldırıya uğramıştı ve 2,7 milyon dolar değerinde NFT çalınmıştı.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.