Bedava Windows 10 için 1 yılınız var!

Windows 10'a 1 yıl boyunca geçiş bedava olacak... Peki ya bu 1 yılın sonunda ne olacak?

1 yıl sonunda ne olacak?

Microsoft, daha önce lisanslı Windows 7 ve Windows 8'den Windows 10'a geçiş yapmak isteyenlerden ücret almayacağını ve yükseltmenin bedava olacağını açıklamıştı.

Microsoft'un söz konusu teklife bir senelik süre verdiği de biliniyor. Yani Windows 7 ve 8 sahiplerinin Windows 10'a ücretsiz geçmek için bir yıl zamanları bulunuyor. Peki bu 1 yıl sonunda ne olacak? Microsoft, bu sorunun cevabını ilk kez açık açık dile getirdi: Windows 10 piyasaya çıktıktan bir yıl sonra ücretsiz yükseltme teklifi geçerliliğini yitirecek; 1 sene sonunda Windows 10'a geçmek isteyenler, şu an belirlenmemiş bir ücreti ödemek zorunda kalacak.

Bu teklif sayesinde, Microsoft'un Windows 10'a geçiş hızını arttırmak ve eski kullanıcıların bir an önce Windows 10 kullanmaya başlamasını sağlamak istediği anlaşılıyor. Microsoft'un bir amacı da, Windows 10'u bir milyar kullanıcı sayısına ulaştırmak. Bir sene içinde eski kullanıcılarının hızlı şekilde Windows 10'a geçmesini sağlayabilirse, Windows 10'a yönelen yoğun ilginin tüm dünyanın Windows 10'a daha fazla talep göstermesini sağlayacağını hesaplıyor olmalı.

Microsoft, geçtiğimiz gün yaptığı farklı bir açıklamada bir sorunun daha cevabını vermiş, korsan Windows kullananların Windows 10'a ücretsiz geçip geçemeyecekleri resmi olarak duyurmuştu.

Okuyucu Yorumları