Beklemeye devam: OLED ekranlı iPad Pro ne zaman çıkacak?

Yeni ortaya çıkan söylentiler, Apple'ın yeni OLED ekranlı iPad Pro modelinin gecikeceğini gösteriyor. Mart ya da Nisan ayında tanıtılması beklenen tabletin yeni çıkış tarihi belli oldu gibi...

Beklemeye devam: OLED ekranlı iPad Pro ne zaman çıkacak?

Apple'ın OLED ekranlı yeni iPad Pro'yu Mart veya Nisan ayında tanıtılması beklenirken, yeni çıkan haberler premium tabletin kısa bir süre daha gecikeceği yönünde.

Bloomberg'ten Mark Gurman'ın haberine göre, tablet en erken Mayıs ayında tanıtılacak. Gurman, Apple'ın denizaşırı üretimi artırması nedeniyle cihazın Mayıs ayına kadar tanıtılmayacağını iddia ediyor. Bunun sebebinin ise ""karmaşık yeni üretim teknikleri" olduğunu belirtiyor.

Birkaç hafta önce ekran analisti Ross Young, Apple'ın 11 inçlik OLED modelinde tedarik sorunu yaşadığını ileri sürmüştü. Bir X gönderisinde Ross Young, LG Display'in Samsung'un teslimatını tamamlamak üzere Apple'ın 11 inç OLED panellerini bu Mart ayında teslim etmeye başlayacağını açıkladı. LG aynı zamanda 12.9 inçlik ekranın da tek tedarikçisi olsa da bu tedarikte sorun yok gibi görünüyor.

Bunun yanı sıra, Mark Gurman daha önce Apple'ın yeni OLED iPad Pro ile birlikte iPadOS 17.4'ün özel bir sürümünü sunmaya hazırladığını aktarmıştı. Şimdiyse iPadOS'un 17.5 versiyonuyla geleceği düşünülüyor. Ayrıca, iki yeni iPad Air modelinin Pro versiyonlarıyla birlikte satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre Apple, bu yeni ekranla birlikte tablete yeni bir tasarım, yenilenmiş aksesuarlar ve daha iyi bir çip kazandıracak. Buna ek olarak, çok sayıda yapay zeka uygulamasına sahip olması muhtemel iPadOS 18'in de yakında duyurulması bekleniyor.