Beklenen Galaxy Fold 6, S Pen için özel bir çözüm sunabilir

Ortaya çıkan yeni patent görüntüleri, Samsung'un sıradaki katlanabilir telefonu Galaxy Fold 6'da S Pen'i dışarıda bırakmamaya kararlı olduğunu söylüyor.

Beklenen Galaxy Fold 6, S Pen için özel bir çözüm sunabilir

Samsung Galaxy Z Fold 5, Samsung’un S Pen kalemiyle çalışıyor olsa da, Samsung Galaxy S23 Ultra’da olduğu gibi telefon üzerinde entegre bir S Pen yuvası yok. Ama bu durumun Samsung Galaxy Z Fold 6 ile değişebileceğine dair kanıtlara sahibiz. Android Central aracılığıyla bildirildiği üzere, bir S Pen’in katlanabilir bir telefona yerleştirilebileceği bazı potansiyel yerleri gösteren bir Samsung patenti ortaya çıktı.

Bu patentte birkaç farklı fikir bulunuyor. Bunların ilki, S Pen yuvasının telefonun arka kısmında, arka kameranın altına yerleştiriyor. Başka bir fikir ise telefonun çerçevesini yana doğru uzatarak S Pen’in kullanılmadığı zamanlarda bekleyebileceği bir sistem öneriyor.

Elbette, patentler söz konusu olduğunda, bu tip fikirlerin her zaman olduğu gibi gerçeğe dönüştürüleceğinin bir garantisi yok. Ancak şirketlerin tasarım aşamasında ne düşündüğü ve keşfettiği konusunda ilginç bir fikir sundukları kesin.

Samsung’un katlanabilir telefonlarında henüz yerleşik bir S Pen yuvası bulunmadığı düşünülürse, bunun sebebinin bir mühendislik probleminden kaynaklandığını varsayabiliriz. Bu ek yuvalar telefonu çok kalın veya çok ağır hale getiriyor olabilir ve şirket kazanılacak avantajların bu kaybı karşılamadığını düşünüyor olabilir. Telefonlarınız için S Pen’i saklayacak yeri olan kılıflar satın almanız mümkün olsa da, bunun telefon üzerindeki bir yuva kadar ideal bir çözüm olmadığı kesin.