COVID-19 salgını sırasında hep ön planda olan Bill Gates de Koronavirüs’ten kaçamadı

COVID-19 salgını sırasında hep ön planda olan Bill Gates de Koronavirüs’ten kaçamadı. Ünlü milyarder, yaptığı açıklama ile COVID-19’a yakalandığını duyurdu ve sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Koronavirüs’e yakalanan Bill Gates'ten açıklama geldi

Microsoft ortak kurucusu Bill Gates, Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve çok hafif semptomlar yaşadığını açıkladı. Gates, açıklamayı sosyal medya aracışığıyla yaptı ve tekrar sağlıklı olana kadar kendini izole edeceğini söyledi.

Gates, mesajında "COVID testim pozitif çıktı. Hafif semptomlar yaşıyorum ve tekrar sağlıklı olana kadar kendimi izole ederek uzmanların tavsiyelerine uyuyorum" dedi. Sonrasında ise "aşı olduğum ve mükemmel tıbbi bakıma erişebildiğim için şanslıyım" diye ekledi.

Bill Gates, Gates vakfının Covid-19 pandemisinden sonra ilk kez bir araya geleceğini ve buluşmaya sanal olarak katılacağını da takipçileri ile paylaştı: "Gates Vakfı bugün iki yıldır ilk kez bir araya geliyor ve Teams'de olduğum için şanslıyım. Herkesi görüp sıkı çalışmaları için onlara teşekkür edeceğim."

Milyarder Bill Gates, COVID-19 salgını boyunca yoksul ülkeler için aşılara ve ilaçlara erişimin önemini vurgulayan isimlerden biri oldu. Gates Vakfı geçtiğimiz Ekim ayında, düşük gelirli ülkelerde ilaç üreticisi Merck'in antiviral COVID-19 hapının jenerik sürümlerine erişimi artırmak için 120 milyon dolar harcayacağını açıklamıştı.

Gates ayrıca, COVID-19 pandemisi sırasında sıklıkla komplo teorilerinin de merkezi olmuştu. Bu teorilerden biri virüsün Gates tarafından üretildiğini söylerken, diğeri aşılar aracılığıyla Gates’in insanlara çip enjekte ettiğini iddia ediyordu.