Bir akıllı gözlük de BMW’den geldi: İşte ConnectedRide

BMW, ConnectedRide ismini verdiği akıllı gözlükleri ile motosiklet kullanmayı daha güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Bir akıllı gözlük de BMW’den geldi: İşte ConnectedRide

Apple, henüz piyasaya sürülmeyen Vision Pro AR/VR başlığına 3500 dolar harcamanız için büyük bir neden sunmamış olabilir. Ancak BMW'nin motosiklet bölümü BMW Motorrad, sürücüleri akıllı gözlük takmaya ikna edecek bir neden bulduğuna inanıyor. Şirketin yeni ConnectedRide akıllı gözlükleri, gösterge panosu ölçümlerini sürücülerin görüş alanına yerleştirerek, gözlerini yoldan asla ayırmak zorunda kalmamalarını sağlıyor.

Meta'nın ve HTC'nin VR cihazlarının başarısına rağmen, tüketicileri giyilebilir ekranların oyun oynamaktan çok daha fazlası için yararlı olduğuna ikna etmek zorlu bir mücadele oldu. Belirli ölçümleri gerçek zamanlı olarak takip etmenin faydalı olduğu ancak bir akıllı saate veya başka bir ekrana bakmanın mümkün olmadığı noktalarda akıllı gözlükler gibi cihazların avantajları öne çıkıyor. Örneğin, FORM'un akıllı yüzücü gözlükleri, rekabetçi yüzücülerin suda formlarını bozmak zorunda kalmadan kulaç hızlarını, hızlarını ve tur sürelerini takip etmelerini sağlıyor.

BMW Motorrad'ın yeni ConnectedRide akıllı gözlüklerine geçiş yapmak için en ikna edici neden, cihazın sürücülerin her zaman başlarını dik ve gözlerini yolda tutmasına izin vererek motosikletleri biraz daha güvenli hale getirebilmesi. Tam renkli 4K ekranları kullanıcının gözlerinin önüne yerleştirilen Apple Vision Pro başlığın aksine, ConnectedRide Akıllı Gözlükler, gözlüğün sağ merceğine minimum miktarda bilgi yansıtarak sürücünün dikkatini dağıtmamayı amaçlıyor.

Akıllı gözlükler, bir Bluetooth bağlantısı aracılığıyla BMW Motorrad Connected uygulamasına bağlanarak, sürücüye hızlarını, üzerinde bulundukları yolun hız sınırını, hangi viteste olduklarını ve GPS navigasyon bilgilerini yalnızca oklarla minimum düzeyde tutma veya sokak adları, kavşaklar ve bir sonraki dönüşe olan mesafe gibi daha fazla ayrıntı gösterme seçeneğiyle sunuluyor.

BMW'nin akıllı gözlükleri, göz bebeği mesafesine göre medium ve large olarak iki boyutta sunuluyor ve numaralı gözlük kullananlar için de bir RX adaptörü içeriyor. Camlar için ise renkli veya %85'e kadar şeffaf seçenekleri sunuluyor. Bu tür ürünlerin belki de en büyük problem yaşadıkları konu olan pil ömrü alanında da 10 saate kadar kullanım sunuluyor.

ABD'de 2023'ün ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacağı söylenen gözlüğün Avrupa için fiyatı 690 Euro olarak belirlenmiş.