Bir dönem daha sona erdi: Nvidia GTX 16 serisi artık yok

Nvidia, GTX 16 serisi ekran kartlarını tamamen sonlandırmaya karar verdi. Böylece şirket için ışın izleme ve DLSS desteği olmayan grafik kartları dönemi de sona ermiş oluyor.

Bir dönem daha sona erdi: Nvidia GTX 16 serisi artık yok

Nvidia, GTX 16 serisi ekran kartlarını tamamen sonlandırıyor. Böylece donanım hızlandırmalı ışın izleme ve DLSS desteği olmayan grafik kartları da şirket için sona ermiş oluyor.

VideoCardz tarafından bildirildiği üzere, GTX 16 Serisinin sonunun geldiği haberleri, Nvidia’nın yol haritasına atıfta bulunan ve GTX 16 grafik kartlarının “tamamen durdurulduğunu” söyleyen Çin forumlarından geldi. Bu, Nvidia’nın artık ortakları için RTX olmayan çipler üretmediği anlamına geliyor.

GeForce GTX 16 serisi; GTX 1630, GTX 1650, GDDR6 bellekli GTX 1650, GTX 1660, GTX 1660 SUPER, GTX 1660 Ti grafik kartı modellerinden oluşuyordu.

Nvidia, GTX 16 GPU’ların üretimini durdurmuş olsa da, bu modelleri bir süre daha çeşitli perakende mağazalarında bulmanız mümkün olacaktır. Elbette stoklar uzun bir süre dayanmayabilir ve hatta önümüzdeki üç ay içinde stokların tamamen tükenmesi bekleniyor. Bu gelişmeyle beraber hala üretilen en ucuz Nvidia grafik kartları masaüstü RTX 3050 ve mobil RTX 2050 oluyor.

Nvidia, çok daha pahalı olan RTX modellerine ucuz bir alternatif olarak 2019 yılının başlarında ilk giriş seviyesi GTX 16 grafik kartlarını piyasaya sürdü. Bu grafik kartları, göreceli olarak uygun bir fiyat seviyesini korurken, önceki GTX 10 serisine göre etkileyici performans yükseltmeleri sunuyordu.