Bir garip Cybertruck kazası: Anlatılan başka, yaşanan bambaşka

Sağlamlığı ön plana çıkartılarak pazarlama kampanyaları yürütülen Tesla Cybertruck, bir otelin tabelasına çarptı ve ne kadar sağlam olduğu bir kez daha tartışma konusu haline geldi. Üstelik sahibi bir de Elon Musk'a ulaşıp acayip bir öykü uydurdu. Peki aslında ne oldu?

Bir garip Cybertruck kazası: Anlatılan başka, yaşanan bambaşka

Elon Musk, çok sağlam, kurşun bile geçirmeyen, darbelerden hasar almayan elektrikli bir araç üretmek için çok uğraştı ve sonunda bunu Cybertruck ile başardı. Ama tüm bunlar, Cybertruck'ın tamamen yenilmez bir araç olduğu anlamına da gelmiyor. Zira kullanıcıları aracı sağa sola çarparak çok beklenmedik şekillerde hasar almasına neden olabiliyor.

Bunlardan biri de Hollywood'da yaşandı. Beverly Hills otelinin tabelasına çarpan aracın tekerlekleri ve ön takımları tamamen parçalandı.

Aracın sahibi ise Twitter'dan Elon Musk'a ulaşıp fotoğrafları göstererek, otel valesinin aracına kaza yaptırdığını iddia etti, ardından da yeni bir Cybertruck almak için indirim talep etti.

Ancak durumun farklı olduğu daha sonra anlaşıldı. Muhtemelen sarhoş olan araç sahibinin aracı kullandığı ve kazayı kendisinin yaptığı anlaşıldı. Tabelanın üzerine yerleştirildiği beton bloğa çarpan aracın ön tekerliği ve aksı kırılmış, aracın motor bölmesi de ağır hasar almıştı.

Bu kazayla beraber anlamış oluyoruz ki, Cybertruck, hasar alamaz bir kamyonet değil. Şehir içindeki basit bir trafik akışında bile biraz hızlanıp kontrolü kaybederek sağa sola çarpmanız halinde, araç kullanılmaz hale gelebiliyor. Ama kurşun geçirmiyor ve beyzbol sopasıyla da vursanız araç hasar almıyor. O detaylar doğru.