Bir garip kayıp bagaj hikayesi: Valizini kaybetti, yardımına iPad’i koştu

ABD’de havaalanlarında yaşanan kayıp valiz olayları, ilginç haberleri de beraberinde getiriyor. Bir yolcu, hava yolu şirketinin bulamadığı bagajını kendi imkanlarıyla bakın nasıl buldu...

Havaalanında valizi kayboldu, yardımına iPad’i koştu

Bu yaz havayollarında yaşanan kaos sırasında en büyük sorunlardan biri, kaybolan bagajlar oldu. Ama neyse ki teknoloji var ve bazı yolcular, bu sorunu kendi imkanlarıyla çözebiliyor. Bunun son örneği olan bir American Airlines yolcusu, iPad'ini ve Apple'ın Find My uygulamasını kullanarak bir havaalanında bavulunu bulmayı başardı.

Sadece ilk adını açıklayan Nathan, başına gelenler sonrasında Insider'a günlerce kıyafetlerini ve kişisel eşyalarını kullanmadığını söyledi. 17 Haziran'da Indiana, Marion County'ye aktarmalı bir uçuş yapmadan önce Utah'tan Teksas'taki Dallas-Fort Worth havaalanına uçtu. Ancak, Indiana'ya ulaşmak için dört gün beklemek zorunda kaldı. Zira ikinci uçuşu bitmek tükenmek bilmeyen bir rötar yaşadı.

Nathan'a, aktarmalı uçağa bineceği için bagajını alamayacağı söylendi. Bu yüzden Nathan sadece hafta sonunu kıyafetleri olmadan geçirmek zorunda kalmadı, aynı zamanda Indiana'ya seyahat ettiği hayır amaçlı golf turnuvasını da kaçırdı: "Yanımda olan tek şey golf ayakkabılarım ve golf oynamak için bir polo tişörtümdü - diş fırçası bile yoktu."

Nathan, daha fazla dayanamadı ve bagajını bulmak için Find My (Bul) uygulamasını kullandı. Böylece American Airlines’ın valizini Dallas-Fort Worth'daki farklı bir terminalde beklettiğini fark etti. Uygulamanın gösterdiği yere kadar yürüdü. Nathan, "terminale ulaştığımda bagajımın nerede olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktu ve çantamı bulmamızın tek yolu, içindeki iPad'imi bulmamdı" diyor.

Bagajını almak için yaklaşık 45 dakika uğraştığını söylüyor: "Personele, çantam kimliğimdeki isimle eşleşirse onu alacağımı söyledim. Ama çantamı bulamadılar. Neyse ki içinde iPad’im vardı ve böylece farklı bir terminalde tuttuklarını anladım. Valizimi kendim bulup alabildim.