"Bir gün iyi bir Mac yaparlarsa..."

Son günlerin popüler cihazı Mac'leri desteklemeyecek; çünkü "Apple'ın iyi bir bilgisayarı yok!"

"İyi bir bilgisayarları yok"

Oculus'un uzun süredir beklenen sanal gerçeklik (VR) başlığı Oculus Rift, geçtiğimiz günlerde 599 dolara ön-siparişe açılmıştı. Firma, başlığı kullanabilmeniz için güçlü bir PC'ye ihtiyacınız olduğunu söylüyor. Apple desteği ise yakın zamanda gelmeyecek gibi görünüyor.

Oculus Rift'i PC'nizde kullanmak istiyorsanız, önce en az Intel Core i5 4590 işlemci, NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 grafik kartı, 8GB RAM, HDMI çıkışı, 3 adet USB 3.0 portu ve 1 USB 2.0 portuna sahip olmanız gerekiyor.

Mac desteği gelecek mi?

Oculus VR kurucusu Palmer Luckey ile konuşan ShackNews, Rift için Mac desteği üzerinde çalışılıp çalışılmadığını sordu. Luckey'in cevabı şöyle oldu: "Bu Apple'a bağlı. İyi bir bilgisayar satmaya karar verirlerse, bunu yaparız."

Luckey, şöyle devam etti: "Tüm mesele Apple'ın üst seviye GPU'lara öncelik vermemesi. Bugün üst seviye AMD FirePro D700'lü, 6.000 dolarlık bir Mac Pro satın alabilirsiniz. Ancak bu Mac bile bizim önerdiğimiz teknik özelliklere yetişmiyor."

Luckey, Apple'ın üst seviye GPU'lara öncelik vermesi halinde Mac'i "memnuniyetle destekleyeceklerini", ancak şu an için bunu yapacak bir tane bile Apple cihazının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları