Kısa süre önce akla bile gelmeyen gerçek oluyor: Bir haber kaynağı olarak TikTok kullanmak

TikTok, eğlenceli videoların yanı sıra bir haber kaynağı olarak da büyüyor.

TikTok, haber kaynağına mı dönüşüyor?

Haber takibi alışkanlıkları konusunda yapılan bir anket, İngiltere'de yetişkinler arasında en hızlı büyüyen haber kaynağının TikTok olduğunu gösterdi. Birleşik Krallık düzenleyicisi Ofcom’un bir raporuna göre uygulama, 2020 yılındaki %1 oranına kıyasla şu anda BK yetişkinlerinin yüzde 7’si tarafından bir haber kaynağı olarak kullanılıyor.

Bu anket, TikTok’un dijital dünyadaki devasa ve büyümeye devam eden varlığının yeni bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor ve uygulamanın ne kadar hızlı bir şekilde bir eğlence kaynağının yanı sıra haber kaynağı olarak da kullanılmaya başladığını gösteriyor. Örneğin kısa bir süre önce yapılan bir tahminde, ABD’de Z kuşağının (1997 ve 2012 arasında doğan kişiler) %40’ının yemek yiyecek yer tavsiyeleri gibi günlük aramalar için, daha önceki tercih edilen seçenekler olan Google Aramalar veya Haritalar yerine TikTok veya Instagram kullandıkları belirtilmişti.

Ancak TikTok BK’de bir haber kaynağı olarak hızlı bir şekilde yükseliyor olsa da, 16 ve 24 yaş arasındaki kişiler arasında (bu demografiğin %27’si tarafından kullanılıyor) halen altıncı en popüler seçenek olarak görülüyor. İlk altı sırada ise BBC internet sitesi/uygulaması (%29), Twitter (%35), haber TV kanalı BBC One (%36), Facebook (%40) ve Instagram (%46) yer alıyor.

Daha genç yaş gruplarında sosyal medya haberlerinin oranı artıyor olsa da, klasik haber alma yöntemi aile ile konuşma (%65) ve TV izlemenin (%59) önüne geçemiyor.

Ancak TikTok’un yanlış haberler hakkındaki ünü düşünülürse, bunun yakın gelecekte endişe verici olma ihtimali olduğu da bir gerçek.