Milyonlarca kez indirilen TikTok uygulaması için yasaklama talebi geldi

Apple ve Google’a TikTok’u uygulama mağazalarından kaldırmaları için yoğun bir baskı var.

TikTok için yasaklama talebi geldi

TikTok son zamanlarda büyük eleştirilerin odağı oluyor. Son olarak Amerikalı kullanıcıların verilerinin sızdırılma olayı ile birlikte, video paylaşım hizmetinin şöhreti iyice tartışılır hale geldi. ABD Federal İletişim Komisyonu FCC’nin başkanı Brendan Carr da, Apple ve Google’a TikTok’u platformlarından yasaklamaları için bir mesaj gönderdi. İddiaya göre, servis hayati verileri Pekin’e raporluyor olabilir.

Carr, ABD’de 2022’nin ilk çeyreğinde 19 milyon kişinin TikTok’u indirdiği belirtiyor ve servisin ABD halkının büyük bir kısmının verilerine sahip olduğunu söylüyor: “TikTok kabul edilemez bir güvenlik riski taşıyor, zira Pekin yönetimi hayati verilere herhangi bir engel tanımadan erişme imkanına sahip.” Bu paralelde, Google ve Apple’dan TikTok uygulamasını uygulama marketlerinden kaldırması istendi.

Carr ayrıca TikTok’un sadece bir video paylaşım sitesinden daha fazlası olduğunu söylüyor. Uygulamanın aslında “kişisel verileri toplamak için kullanılan kapsamlı bir casusluk uygulaması” olduğunu iddia ediyor. TikTok’un Hindistan’da ve ABD Ordusunda da yasaklı olduğunun da altını çiziyor.

TikTok her ne kadar verilerini ABD’de barındırılan Oracle Bulut Altyapısına taşımış olsa da, Carr bunun yetersiz olduğunu, zira Pekin Hükümetinin verilere hala ulaşabilme hakkına sahip olduğunu belirtiyor.

Apple ve Google, henüz konu hakkında bir açıklama yapmış değil.