Bir Windows 8 sırrı daha çözüldü

Windows 8'in dokunmatik özelliklerinden belki de en çok merak edileni sonunda ortaya çıktı!

Bir Win 8 sırrı daha çözüldü

Windows 8, tablet bilgisayarlarda dokunmatik klavye desteği sağlıyor. Bu destek Android tabanlı tabletler ve iPad'lerde de bulunuyor. Ama acaba bu klavyeleri daha kullanışlı hale getirmek mümkün mü?

Resmi Windows 8 blogundaki son makale, Microsoft'un bu konuda yaptığı çalışmaları anlatıyor. Yazıya göre Microsoft'un yaptığı araştırmalardan biri, insanların tabletleri nasıl tuttuğuna ve vücutlarının nasıl durduğuna dair. Bazı kullanıcılar cihazları bir elle tutup öbür elle yazıyor, bazıları iki elle tutup başparmakları ile klavyeyi kullanıyor, bazıları da masaya ya da kucaklarına koyup on parmak kullanıyor. Şirket ayrıca insanların kullanım sırasında sıklıkla duruş değiştirdiklerini belirtiyor. Bu değişikliklere göre klavye kullanımı da farklılık gösteriyor.

Araştırılan ikinci bir nokta da insanların tabletin cam yüzeyinde nasıl klavye kullandıkları. Microsoft, bu noktada değişen renkler ve bir ses efekti ile düğmelere basıldığını belli etme kararı almış.

Rakamları klavyeye ekleme konusunda farklı seçenekleri değerlendiren şirket, sayı tuşlarını önce klavyenin üzerine tek sıra halinde dizmeyi düşünmüş, ancak klavye çok sıkışık hale geldiği için harfler ve semboller/rakamlar için iki farklı klavye ekranı sunmayı tercih etmişler. Bu tasarımda sayı tuşları, semboller/rakamlar ekranında sağ tarafta 3x3'lük bir sayı klavyesi olarak yer alıyor. Windows 8'in nihai sürümünde standart klavye görünümü de ayarlardan bulunabilecek.

Okuyucu Yorumları