Bixby Düğmesinin İşlevini Değiştirmek Yasaklandı!

Samsung, Galaxy S8'deki Bixby düğmesinde ortaya çıkan ilginç "hata" üzerine devreye girdi; kullanıcıların bu olanağını yok etti!

Samsung, Bixby düğmesini "tamir etti"

Samsung'un Siri ve Google Now'a cevabı olan Bixby henüz tam anlamıyla ortaya çıkmadı ancak bazı kullanıcılar ondan şimdiden kaçmaya başladılar. Bundan pek hoşnut olmayan Samsung ise fazla gecikmeden devreye girdi.

Görünüşe bakılırsa Samsung, Galaxy S8'deki Bixby düğmesinin kişiselleştirilebilme özelliğini devre dışı bıraktı. Telefon henüz piyasaya sürülmese de bazı geliştiriciler, düğmenin işlevini değiştirip, ona kamera veya Google Assistant gibi işlevleri atayabiliyorlardı. Samsung, düğmenin böyle bir modifikasyona açık olmasını baştan beri düşünmediğinden bu yeteneği tamamen engellemiş durumda.

Bixby düğmesinin kişiselleştirilme özelliğinin yeni yayınlanan bir güncellemeyle kapatıldığı söyleniyor. Bir Samsung yetkilisi, düğmenin işlevini değiştirmenin "sistem seviyesindeki bir davranışı değiştirdiğini" ve gelecekte büyük ihtimalle desteklenmeyeceğini söyledi.

Yani Bixby'nin ilgi çekmemesi halinde Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus sahipleri, düğmenin işlevini değiştirip ona farklı yetenekler atamaktan muhtemelen mahrum kalacaklar. Böyle bir özellik, Galaxy S8'in diğer üst seviye telefonlardan sıyrılmasını da sağlayabilirdi ancak Samsung bu fırsatı kullanmayacak gibi duruyor. Buna karşın Bixby'nin kendine ait bir düğmesinin olması, dijital asistanın yayılma ihtimalini elbette artırabilir.

Okuyucu Yorumları