Samsung Bixby Nedir; Ne İşe Yarar?

Samsung'un Galaxy S8'de kendisine has bir düğmeyle gelen yeni dijital asistanı Bixby, neler sunuyor, nasıl çalışıyor?

Bixby hakkında her şey!

Samsung'un yeni telefonları Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, Bixby adında yeni bir yazılımla geliyor. Bu yazılım, Apple Siri ve Google Assistant'a benzer bir dijital asistan.

Samsung Bixby Nedir; Ne İşe Yarar?

Genellikle sesle kontrol edilen Bixby, bazı işlemleri ekrana dokunmak zorunda kalmadan halletmenizi sağlıyor. Bixby eğer başarılı olursa, onu bu sene çıkacak diğer Samsung telefonlarda da görebiliriz. Bixby denildiğinde muhtemelen Samsung'un bir önceki dijital asistan girişimi S Voice aklınıza geliyor. S Voice hiçbir zaman yaygınlaşmamış ve Galaxy S5'ten sonra önemini yitirmişti.

Bixby ve Diğer Asistanlar

S Voice'teki sorunlardan bir tanesi, Siri'ye benzemesi ancak yeteri kadar iyi olmamasıydı. Hatalarından ders alan Samsung, Bixby'yi öne çıkarmak için büyük çaba göstermiş. Örneğin Bixby sadece yol tarifi yapmakla, sinema saatlerini ve hava durumunu söylemekle yetinmiyor, cihazınızın ayarlarını da değiştirebiliyor.

Google Assistant da bazı ayarları değiştirebiliyor ancak Samsung, kendi telefonunu daha iyi bildiğinden Bixby, daha derin bir kontrol sağlıyor.

Bixby Nasıl Kullanılıyor?

Galaxy S8'in sol tarafında Bixby'yi açmanızı sağlayan bir düğme bulunuyor. Bixby'yi çağırmak için bu düğme yerine "uyandırma sözcüğünü" de kullanabiliyorsunuz.

Ancak Bixby tamamen sesli kontrolden ibaret değil. Bixby Home adlı ekran, Google Now gibi kart tabanlı bir arayüzde çeşitli bilgiler gösteriyor.

Samsung Bixby Nedir; Ne İşe Yarar?

Samsung Bixby'nin Yetenekleri Neler?

Bixby'ye Maddonna'nın kaç yaşında olduğunu veya Dünya'nın en kalabalık şehrini soramıyorsunuz, ancak bunun dışında yapabildiğiniz birçok şey var.

Örneğin Bixby'den ekranı yüzde 50 karartmasını isteyebiliyor, bir Wi-Fi hotspot oluşturmasını veya belirli bir konumda çekilmiş fotoğrafları bir araya getirmesini isteyebiliyorsunuz. Sesli komutlar şu an çoğunlukla telefonun temel özellikleri üzerinde çalışıyor. Google Play Music ve diğer uygulamalar için destek, daha sonra gelecek. Şu an desteklenen uygulamalar arasında Kamera, Kişiler, Galeri, Mesajlar ve Ayarlar var.

Bixby'nin anladığı komutlar arasında fotoğrafları döndürme, ekrandaki görüntüyü duvar kâğıdına dönüştürme, videoyu TV'nizin ekranına yansıtma da var.

Bixby Home'un sağ üstündeki "Göz" simgesine dokunarak Bixby Vision'ı çalıştırabiliyorsunuz. Bu işlev, kameraya gösterdiğiniz nesneyi tanımlayarak, size bilgi sunmaya çalışıyor. Örneğin kamerayı bir Nintendo Switch Joy-Con denetimine doğrultursanız, fiyat karşılaştırmalarına ulaşabiliyorsunuz.

Tarattığınız nesnenin üzerinde onu tanımayı kolaylaştıracak bir metin veya barkod yoksa, internet üzerinden benzer resimler bulunuyor.

Bixby'nin Geleceği

Bixby'nin desteklediği üçüncü parti uygulamaların sayısı şu an oldukça kısıtlı ancak Samsung, yakın gelecekte yayınlamayı planladığı SDK ile uygulama geliştiricilerine Bixby entegrasyonu fırsatı sunacak. Ancak Bixby'nin sadece Samsung telefonlarda olması, onun geliştiriciler için çekiciliğini azaltabilir. Yine de Bixby'nin Android'in gelecek sürümleri için ilham kaynağı olabileceğini düşünüyoruz. Elbette Samsung'un amacı bu değil ve firma, Bixby'yi örneğin Amazon'un Alexa'sına bir alternatif haline getirmek istiyor. Bixby'yi telefonlar dışında bu sene çıkacak Samsung TV'ler ve diğer internete bağlı Samsung cihazlarda görmemiz de mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları