Blackphone'un büyük bombası!

Özel yetenekleriyle diğer akıllı telefonlardan ayrılan Blackphone, şimdi de tabletiyle geliyor!

Blackphone'un büyük bombası!

Dünya'nın en güvenli telefonu olarak lanse edilen ve içerdiği güvenlik önlemleri ile bu lakabı hak eden Blackphone'un aynı isimli üreticisi, şimdi de aynı mantıkla tablet üretiyor. Güvenli BlackPhone tabletlerin ilk serisi, Barselona'da gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacak.

Blackphone telefonu, MWC 2014'te incelemiştik... İnceleme raporumuz için tıklayın!

Tablet, Blackphone'un ikinci ürünü olacak. Tabletin test sürümü, hassas uygulamaları çalıştırması için özel bir arayüz yazmış olan Graphite Software'in standında gösterilecek.

MWC'de büyük olasılıkla tabletin tanıtılacağı bir basın konferansı düzenlenecek. Bu arada bir şirket sözcüsü, basın konferansı veya tablet hakkında herhangi bir açıklama yapmayı reddetmiş bulunuyor. Ancak bir Graphite Software yöneticisi, tabletin MWC'de tanıtılacağını ve stantlarında gösterileceğini söylüyor.

Tablet hakkında bilinenler ise, şimdilik oldukça az. Ürünün geliştirilmekte olduğu, geçtiğimiz Ekim ayında konuşulmaya başlanmıştı ve telefon görüşmelerini, mesajları ve diğer iletişim formlarını şifreleyebilme yeteneği ile dikkat çeken 629 dolarlık Blackphone telefon ile bazı özellikleri paylaşması bekleniyor. İşletim sisteminin, BlackPhone telefonda da kullanılan, değiştirilmiş bir Android sürümü (Privete OS) olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Technalysis Research'ün baş analisti Bob O'Dennell'in söylediğine göre, güvenlik açıklarının artması ile beraber, Blackphone ürünlerinin kullanıcıların ilgilisini çekme ihtimali oldukça fazla.

Tabletler, her ne kadar telefonlardan büyük de olsalar, yine de çalınma tehlikeleri bulunuyor. Bu yüzden telefon üreticileri, sürekli olarak mobil veri güvenliği ile ilgili özellikler geliştirmeye ve telefonlara "kill switch" olarak adlandırılan uzaktan kilitleme özellikleri eklemeye devam ediyorlar.

Okuyucu Yorumları