Blockchain Telefonu, Üreticisini Buldu!

Geçen sene duyurulan Blockchain telefonu, artık gerçeğe dönüşmek üzere; üstelik Türkiye'ye de geliyor!

Blockchain telefonu geliyor

Sirin Labs, geçen sene Eylül ayında blockchain üzerinde çalışan bir telefon geliştireceğini duyurmuştu. Firma altı ay sonra telefonunu üretmesi için Foxconn ile anlaştı.

Finney adını taşıyan telefon, söylenene göre token'ları otomatik olarak dönüştürüyor ve merkezi olmayan alanlarda kullanılabilir hale getiriyor. Sistem, herhangi bir borsa üzerinden farklı token'lar satın almaya ihtiyaç duymuyor.

Özetle telefon, kripto paraları kullanarak alışveriş yapmanıza izin verdiği gibi, veri bağlantınızı yakındakilerle paylaşarak token kazanmanızı da sağlıyor. Açık kaynak kodlu, Android tabanlı Sirin OS, bu işlemler sırasında gereken güvenliği sağlıyor.

5,5 inç'lik ekranla gelen telefonda 6GB RAM ve 64GB depolama alanı bulunuyor. Arka yüzünde 12MP'lik, önde ise 13MP'lik kamerası bulunan telefon, Ekim'de 999 dolarlık bir fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'de Satılacak

Bloomberg, telefonun Türkiye ve Vietnam gibi kripto paranın yoğun olarak kullanıldığı ülkelerde, toplam sekiz fiziksel mağazada satılacağını söylüyor. Aynı kaynağa göre telefon, şimdiden 25.000 ön sipariş aldı ve 2018'de birkaç milyon birim üretim yapmayı bekliyor.

Okuyucu Yorumları