Blu'nun Studio Energy cebi, tam "4 günlük!"

CES 2015'te tanıtılan Studio Energy isimli cep telefonu "4 gün" özelliğiyle dikkat çekiyor!

"4 günlük" telefon!

Akıllı telefonların bataryalarıyla henüz barışamadığımız dönemdeyiz; bu nedenle hiç beklemediğimiz anlarda telefonumuzun şarjı bitivermesin diye genellikle her birimizin yanında ayrıca bir mobil şarj cihazı bulunuyor. Bunu gören cep telefonu üreticisi Blu, konunun üzerine gitmiş ve yeni bir cep telefonu modeli geliştirmiş. CES 2015'te bu cep telefonunu tanıtan Blu, görünen o ki tek şarjla "uzun soluklu kullanım" isteyenler tarafından tercih edilecek bir model yaratmayı başarmış.

Blu'nun geliştirdiği bu "güçlü" cep telefonunun ismi Studio Energy. Üzerinde 5 inç ekran bulunduran Studio Energy'nin bataryası ise tam 5000 mAh kapasitesinde. Firmanın iddiası, Studio Energy'nin tek şarjla 4 gün boyunca dayandığı yönünde. Elbette telefonu yakından görmeden çok şey söyleyemeyiz, fakat telefonda düşük güç tüketecek donanım tercihlerinin yapılmış olması bunu mümkün kılıyor gibi görünüyor. Düşük güç tüketimli 1.3 GHz MediaTek işlemcinin kullanıldığı telefonda, ayrıca 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 8.0 megapiksel arka kamera, 2.0 megapiksel ön kamera yer alıyor.

Studio Energy'nin ülkemizde piyasaya çıkacağına yönelik bir bilgi şu an için yok. Ancak yurt dışında bu ayın sonunda 179 dolarlık satış fiyatıyla raflarda yer alacağı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları