BMW, bazı otomobillerinde Android Auto ve Apple CarPlay desteğini kaldırmak zorunda kaldı

BMW, yaşanan çip sıkıntısı nedeniyle bazı otomobillerinde Android Auto ve Apple CarPlay desteğini kaldırmak zorunda kaldı. Benzer bir durum daha önce de yaşanmış, BMW dokunmatik ekranlardan vazgeçmek zorunda kalmıştı.

BMW, bazı otomobillerinde Android Auto ve Apple CarPlay desteğini kaldırmak zorunda kaldı

Automotive News Europe'un haberine göre, devam eden çip sıkıntısı nedeniyle BMW, bazı otomobilleri geçici olarak Android Auto veya Apple CarPlay desteği olmadan sunmaya başladı. Automotive News Europe'a yaptığı açıklamada BMW, tedarikçilerini değiştirerek Android Auto veya CarPlay'i tam olarak desteklemeyen bir çip kullanmaya başlamış durumda. Sonuç olarak, etkilenen otomobiller en geç Haziran ayı sonuna kadar bir yazılım güncellemesi alacak.

Yakın zamanda satın aldığınız bir otomobilin etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için otomobilin üretim kodunda "6P1" olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca söz konusu otomobillerin tamamının 2022'nin ilk dört ayında üretildiği ve varış noktalarının ABD, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere olduğu belirtiliyor.

Bu, BMW'nin nakliye gecikmelerini önlemek için bazı özellikleri eksik otomobiller teslim ettiği ilk sefer değil. Geçtiğimiz sonbahar mevsiminde şirket, küresel çip sıkıntısı nedeniyle bazı otomobillerden dokunmatik ekran özelliklerini çıkarmıştı. Ayrıca BMW bu yolu tercih eden tek otomobil üreticisi de değil. Yine geçtiğimiz sonbahar mevsiminde BMW dokunmatik ekran sorunuyla uğraşırken Tesla, bazı otomobilleri USB bağlantı noktaları olmadan göndermeye karar vermişti. Bu yılın başlarında da Ford, arka klimaları olmayan bazı Explorer SUV'leri dağıtıma çıkardı.

Android Auto ve CarPlay desteğinin eksik olmasından daha kötü sonuçlar da ortaya çıkabilirdi. Automotive News Europe'un belirttiği gibi, Mercedes-Benz benzer bir ikilemle karşı karşıya kaldığında, bazı otomobillere gerekli çipleri dahil etmemeyi seçti ve bu karardan etkilenen müşteriler, otomobillerini daha sonra çipin takılması için geri götürmek zorunda kaldılar.