BMW: Uçurumun ucunda biten bir yol hikayesi

Aracındaki navigasyon cihazına güvendi; kendini uçurumun ucunda buldu: İşte garip bir yol hikayesi.

Uçurumdan sarkan BMW!

İşi nedeniyle çok sık seyahat eden 43 yaşındaki Robert Jones adlı adam, BMW marka aracındaki navigasyon cihazına güvenmenin bedelini neredeyse hayatıyla ödüyordu. Cihazın düz devam etmesi gerektiğini söylemesi üzerine, yola pek de benzemeyen bir patikada ilerleyen adam, bir anda karşısına çıkan uçurumu son anda fark edince tüm gücüyle frene bastı. Araç ancak ön tekerlekler uçurumdan sarkarken durabildi.

Güpe gündüz meydana gelen kaza ile ilgili olarak Jones: "Cihaz patikanın sürekli daralmasına ve eğimin artmasına rağmen bunun normal bir yol olduğunu gösterip duruyordu. Ben de ona güvendim. Navigasyon cihazımı işim nedeniyle çok sık kullanıyorum ve ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Sanırım uçurumdan düşmeden durabildiğim için çok şanslıyım" diye konuştu. Jones'u ve aracını uçurumun kenarından kurtarmak için 9 saat uğraşan polis yetkilileri ise; "Kimse yaralanmadı ama eğer birinin neredeyse bir uçurumdan düşeceği bir durum yaşandığında, bunun sorumlusunu araştırmak gerekir" dedi.

CHIP Online yorumu:
Navigasyon cihazları hayatımızı kolaylaştıran en müthiş icatların başında geliyor. Ama gerek haritalarda yapılabilen hatalar, gerek yolların sık değişmesi, bu cihazların yüzde 100 başarı sağlamasını engelleyebiliyor. Navigasyon cihazının sunduğu kolaylıklardan tabii ki yararlanmaya devam edin; ama siz siz olun, gözünüzü de yoldan pek ayırmayın...

Okuyucu Yorumları