Bosch'tan ağa bağlı akıllı çözümler

Bosch, daha rahat, güvenli, verimli ve akıllı yaşam için sunduğu teknolojilerini CES 2015'te tanıttı

Bosch'tan akıllı çözümler

Dünya artık ağa bağlı bir hale geliyor. Yaşam için teknoloji üreten Bosch, Nesnelerin İnterneti yolundaki gelişmelere yön veriyor. Bosch tarafından, daha rahat, verimli ve güvenli bir yaşam için geliştirilen çözümler, 2015 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) görücüye çıktı. Bosch, akıllı bina ve mobilite başlıkları altında, akıllı sensörlerden enerji çözümlerine, eMobilite'den otonom sürüşe, akıllı şehirlere, termoteknoloji ve ev aletlerine kadar günlük yaşamın içerisinde yer alan "ağa bağlı" çözümleri sundu.

Bosch Grubu basın toplantısında konuşan Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Werner Struth, Bosch'un mobilite sektörü için odak alanı otonom. Bu hedefimizle yaralanmanın olmadığı ve nihayetinde, kazanın olmadığı bir geleceği amaçlıyoruz. Bosch'un otonom sürüş fonksiyonlarını geliştirmeye yatırım yapmasının sebeplerinden biri de bu" dedi.

2015'te 6 milyar nesne internete bağlı olacak

Bosch, 2015 yılında dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 75'inin internet erişimine sahip olacağını öngörüyor. Aynı zamanda, 6 milyar nesnenin de internete bağlı olması bekleniyor.

Geçen yılki CES'te, Bosch çevresel sensör teknolojisinde dünyada bir ilke imza atarak basınç, nem ve sıcaklık sensörlerini tek bir kasa içinde birleştiren entegre bir üniteyi görücüye çıkarttı. Bosch, geleneği sürdürerek bugün çevresel algılamada bir sonraki adım olan BME680 Gaz Sensörü'nün çıkışını duyuruyor. Bu, 3 x 3 mm bir kutu içinde dünyanın ilk karma sensörü olarak gaz, sıcaklık, nem ve basıncı ölçüyor.

Güvenlikten ısınmaya akıllı binalar

Güvenlikten ısınmaya akıllı binalar

Bu gelişme, diğer tüm sektörleri olduğu kadar enerji ve bina teknolojisi pazarını da etkiliyor. Temel uzmanlık alanlarından biri enerji dönüşümü olan Bosch, konut ve ticari bina sahiplerine teknoloji ve hizmeti bir araya getiren paketler sunuyor. Bosch çözümleri, enerji–ısı üretim ve tüketimini akıllı şekilde birbirine bağlayarak merkezden yönetilir hale getiriyor. Böylelikle enerji ve kaynakların daha etkin şekilde kullanılması sağlanıyor.

Bosch, ısı sistemlerini akıllı telefon üzerinden kontrol etme imkânı sunan uygulamasıyla da dikkat çekiyor. Kullanıcılar bu uygulama ile evde, ofiste ya da tatildeyken ısıtma ve sıcak su kontrolünü yapabiliyor. Uygulama aynı zamanda hem ısıtma, hem de sıcak su için harcanan enerjiyle ilgili verileri sağlayarak kullanıcıların fatura yönetmesine de imkân sağlıyor.

Ev ve küçük işletmelere güvenlik

Nesnelerin İnterneti sayesinde binalardaki cihaz ve sistemlerin birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan Bosch, güvenlik kamerası segmentindeki satışlarının yarısından fazlasını internet erişimli kameralarla gerçekleştiriyor.

Ev cihazlarını da birbirine bağlıyor

Bosch, tek bir uygulama üzerinden farklı markalardan çeşitli ev aletlerinin kontrol edilmesine ve birçok özelliğin kullanılmasına imkân veren bir çözüm sunuyor. Buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gibi ev aletleri, bu sistem ile donatılarak bir ağa bağlanıyor. Sistem, büyüyen bir hizmet yelpazesini içine almak için dönüşümünü sürdürecek bir açık platform olarak tasarlandı.

Otomobiller akıllandı, konfor ve güvenlik arttı

İnternetin birçok sektör gibi otomotiv sektöründe yaptığı devrim de CES Fuarı'nda sergileniyor. Her türlü akıllı çözümü fiziki olarak mümkün kılan "Bağlanabilirlik Kontrol Ünitesi", esnek bir şekilde kullanılabilen modüler yazılım paketi "Bosch Software Innovations", araç içi "Göstergeden Arıza Teşhisi Sistemi (OBD)" ve kaza durumunu tespit ederek otomatik olarak Bosch İletişim Sistemi'ne bilgi aktaran "Acil Arama Sistemi"bu teknolojiler arasında yer alıyor.

Okuyucu Yorumları