Browser’dan oyun zevki!

Gün içerisinde biraz eğlenmek ve stres atmak için bilgisayarın başına geçtiğimizde ilk aklımıza gelen şey, şüphesiz oyun oynamaktır. CHIP, sizlere sadece bir internet bağlantısı ve web tarayıcısı sayesinde oynayabileceğiniz birbirinden zevkli Browser tabanlı oyunları ve bunları nereden bulabileceğin

Browser’dan oyun zevki!

3D Groove [ http://www.3dgroove.com ]
Tür: Shockwave

3D Groove, bir hayli kaliteli 3 boyutlu oyunlara ulaşabileceğiniz başarılı bir web sayfası. Site içerisinde eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak birçok Shockwave tabanlı oyun bulunuyor ve özellikle çocukların ilgisini çekebilecek oyunlara yer verilmiş. Ücretsiz oyunların yanında, belirli bir ücret karşılığında sitedeki diğer oyunlara da ulaşabiliyorsunuz.

Mousebreaker [ http://www.mousebreaker.com ]
Tür: Flash

Web tabanlı oyun sitelerinin en popülerleri arasında yer alan Mousebreaker, Spor, Bulmaca, Aksiyon vs. gibi birçok kategori altında onlarca Flash oyununa ulaşabileceğiniz bir online oyun portalı. En sık oynanan oyunları site anasayfasından takip edebilir ve bu sayede ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği oyunlara kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

ArcadePod [ http://www.arcadepod.com ]
Tür: Java ve Flash

ArcadePod, Java ve Flash teknolojisi kullanılarak hazırlanmış, internet tarayıcınız üzerinden rahatlıkla oynayabileceğiniz birçok oyunu bünyesinde barındırıyor. Site içersinde bulunan arama sistemini kullanarak kendi zevkinize göre oyunlara kolayca ulaşabileceğiniz gibi, beğendiğiniz oyunlara puan vererek sıralamada yükselmesini sağlayabiliyorsunuz.

Miniclip [ http://www.miniclip.com ]
Tür: Flash

Miniclip.com web sayfasını ziyaret ederek, birbirinden ilginç ve eğlenceli oyunları oynayıp güzel vakit geçirebilirsiniz. ‹ki yüzün üzerinde oyunu ziyaretçilerine sunan Miniclip, Flash oyun siteleri arası nda hayli sağlam bir yere sahip. Site içersindeki başlıca oyun kategorileri; Sport, Action, Adventure, Puzzle, Shhot’em Up, Dancing ve Shows olarak sıralanıyor.

Shockwave [http://www.shockwave.com]
Tür: Shockwave

Shockwave.com, birbirinden kaliteli ve ücretsiz Shockwave oyunlarına ulaşabileceğiniz bir web sayfası. Sitede belirli kategoriler altında sunulmuş, tek başınıza oynayabileceğiniz oyunların yanı sıra, multiplayer oyunlara da yer verilmiş. Shockwave.com’daki oyunları oynayabilmeniz için siteye üye olmanız gerekiyor.

Candystand [http://www.candystand.com]
Tür: Shockwave

Araştırmalarımız sonucu ulaştığımız browser tabanlı oyun portalları arasında en kalitelilerinden biri de Candystand. Bu sitede de kategoriler altına alınmış birçok oyuna ulaşabiliyorsunuz. Ama şunu açıkça ifade etmek gerekiyor ki, sitedeki oyunların kalitesi karşısında şaşırmamak elde değil.

Arcade Machine [http://www.arcademachine.com]
Tür: Java ve Shockwave

Arcade Machine oyun portalı ana sayfasından seçiminizi yaparak hem Java hem de Shockwave oyunlara ulaşmanız mümkün. Bunun yanında, sitede bulunan sohbet odası sayesinde, diğer ziyaretçilerle sohbet etme imkânı bulabiliyorsunuz. Eğlenceli vakit geçirmek için ziyaret edebileceğiniz oyun portalları arasında alternatifiniz olabilir.

Uğur Seven - Onur Seven
[email protected]

Oyunlar, bilgisayarlarımızın olmazsa olmazları arasında ilk sırada yer alan ve günlük hayatın getirmiş olduğu stres ve yorgunluktan kısa süre de olsa kurtulmamızı sağlayan dostlarımızdı r. Bu ay sizlere, bazen birkaç CD’den oluşan ve sabit diskinizde hatırı sayılabilecek ölçüde yer alan oyunlardan bahsetmeyeceğiz. Günümüzde internetin kesintisiz ve hızlı hale gelmesiyle birlikte Browser (internet tarayıcısı) üzerinden oynanan online oyunlar da bir hayli popüler oldu. Bilgisayarınıza kuracağınız birkaç eklenti sayesinde, internet üzerindeki birçok online oyun sitesine girerek birbirinden eğlenceli oyunları oynama şansına sahip olabilirsiniz. Üstelik bu oyunlar bazen büyük paralar harcanarak yapılmış oyunlardan bile daha eğlenceli olabiliyor ve zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmıyorsunuz.

Browser tabanlı oyunları çalıştırmak için neler gerekli?

İnternet üzerinden browser tabanlı oyunları oynayabilmeniz için, öncelikle oynayacağınız oyunun ihtiyaç duyduğu eklentiyi bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. Günümüzde bu tarz oyunlar için kullanılan en yaygın eklentiler Flash, Java ve Shockwave eklentileridir.

Bu eklentileri bilgisayarınıza yüklemek için yapmanız gereken ilk şey, öncelikle tarayıcı tabanlı bir oyun sayfası açmak. Böylece sistem bilgisayarınızı araştıracak ve eğer eklenti yüklenmemişse veya güncel bir sürümü çıkmışsa, sizi yönlendirerek yüklemenizi isteyecektir.

Yükleme işlemleri tamamladıktan sonra tarayıcı tabanlı oyunları oynayabilmeniz için önünüzde herhangi bir engel kalmayacaktır.

En gözde browser tabanlı oyun kaynakları burada!

Gün geçtikçe popülaritesini artıran bu türden oyunları bünyesinde barındıran birçok oyun portalı, yayın hayatına başladı. Amaçları, browser tabanlı bu zevkli oyunları meraklıları ile buluşturup onlara hem eğlenceli dakikalar yaşatmak, hem de kendi aralarında yarışmalarını sağlamak olan bu sitelerde, bazen o kadar ilginç ve insanı monitör başına çivileyecek oyunlara rastlamak hiç de sürpriz olmuyor. Yazımızın bundan sonraki bölümünde, bahsi geçen oyun portallarının en iyi ve en popülerlerine yer vereceğiz.

Okuyucu Yorumları