Bu 10 faydalı ipucuyla iOS 6'yı keşfedin

iOS 6'daki yenilikleri keşfetmenizi kolaylaştıracak 10 ipucu, bu yazımızda!

iOS 6'yı keşfedin!

Yeni panorama modu, paylaşılabilir Photo Streams, yeni harita uygulaması ve fazlası. iOS 6, Apple cihazınıza sayısız yenilik getiriyor. Bu yazımızda iOS 6'yı daha kolay keşfetmenizi sağlayacak 10 ipucunu sizlerle paylaşmak istiyoruz:

1. Çağrıları reddetme

Telefonunuz çalıyor, ancak şu an onu cevaplamanız mümkün değil. Bu durumda telefon simgesini Reddet ve Cevapla'ya doğru sürükleyin. Bu sayede arayana bir SMS gönderebilir veya günlüğünüze size bu aramayı hatırlatacak bir girdi ekleyebilirsiniz.

2. Beni rahatsız etme

iPhone'unuzun yeni işletim sistemini kimse sizi rahatsız etmeden rahat rahat denemek istiyorsunuz. O halde Ayarlar > Beni Rahatsız Etme yolunu izleyin, ayara dokunarak onu etkinleştirin.

3. Gelen kutunuzu yenileyin

E-posta kutunuzu tazeleme yolu, iOS 6'da değişiyor. En son aldığınız e-postayı aşağı doğru sürükleyin. Yenileme simgesinin uzadığını göreceksiniz. Bıraktığınızda ise yeni mesajlar kontrol edilecektir.

YouTube artık yok, ama...

YouTube artık yok, ama...

4. YouTube artık yok, ama...

YouTube uygulamasının iOS cihazınızdan bir anda yok olduğunu fark ettiniz mi? Ancak endişe etmenize gerek yok. YouTube videolarını Safari içinden izlemek istemiyorsanız, App Store'u açarak Google'ın ücretsiz YouTube uygulamasını indirebilirsiniz.

5. Apple Maps'i deneyin

Apple, kendi Maps uygulamasını geliştirerek Google'ın Maps'ine tekmeyi attı. Yeni Maps'in hızlı ve daha isabetli veriler sunabilmesi için biraz zamana ihtiyacı var, ancak şehirlerin üzerinde 3 boyutlu olarak uçmanıza izin veren Flyover özelliği denemeye değer. Bu özelliği bazı ünlü şehirlerde denemenizi tavsiye ediyoruz (Şehre gidip 3D simgesine tıklayarak). Flyover'ın tüm iOS cihazlarında çalışmadığını hatırlatalım.

6. Tam ekran gezinti

iOS'un web gezgini Safari, artık tam ekran gezintiyi destekliyor. Telefonunuzu yatay moda alın ve dış yönleri gösteren ok düğmesine dokunun. Artık iPhone 5'in geniş ekranının keyfini sürebilirsiniz.

Facebook ile daha sıkı bütünleşme

Facebook ile daha sıkı bütünleşme

7. Facebook ile daha sıkı bütünleşme

Twitter'ın iOS ile olan sıkı bütünleşmesi, artık Facebook için de geçerli. Facebook ile daha sıkı bütünleşmeyolunu izleyerek sitelerin Takvim ve Kişiler uygulamalarınıza erişim izinlerini ayarlayabilirsiniz. Bu seçenekler açık olduğunda Facebook Etkinlikleri ve arkadaşlarınızın doğum günleri, takviminizde görünecektir. Aynı zamanda kişileriniz de Facebook'daki fotoğraflarıyla görünecekler.

8. Uyarı merkezindeki yeni düğmeler

Uyarı Merkezini parmağınızı ekranın üzerinden aşağı doğru sürerek açın. Tweet göndermenizi ve Facebook'da durum paylaşmanızı sağlayan iki düğme göreceksiniz.

9. Fotoğrafları topluca paylaşın

Fotoğraflar uygulamasını açın ve Düzenle'ye dokunun. Paylaşmak istediğiniz her fotoğrafa tek tek dokunun ve Paylaş'a dokunun. Artık seçtiğiniz fotoğrafları Facebook'da paylaşabilir, Messages veya e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.

10. Panorama

Bir iPhone 4S'iniz, beşinci jenerasyon bir iPod touch'ınız veya iPhone 5'iniz varsa, Kamera uygulamasındaki yeni panorama işlevini deneyebilirsiniz. Aksi halde Microsoft'un ücretsiz Photosynth uygulamasını deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları