Bu Apple Watch özelliği, iPad'e geliyor olabilir!

Apple Watch'ta karşımıza çıkan önemli bir özellik, iPad'e geliyor olabilir.

Apple Watch'tan iPad'e transfer!

Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ta kullanıma sunduğu dijital taç, kullanıcılara saat üzerinde pek çok işlemi tek noktadan kolayca yapabilme imkanı getirmesiyle önemli bir başarı olarak kabul ediliyor. Kullanıcılara dokunarak veya tacı çevirerek menüler arasında dolaşma, metinlere yakınlaşma - uzaklaşma gibi seçenekler sunan bu düğme, ortaya çıkan bir patent bilgisine göre iPad'lere de gelebilir.

Apple, neredeyse her gün yeni bir patentle karşımıza çıkıyor. Ancak bu defaki ne kadar önem arz ediyor bilinmez. Zira Apple Watch'taki Digital Crown'un iPad üzerinde resmedilmiş halini gördüğümüz patent, akıllara pek çok soruyu getiriyor. Resimde bir iPad üzerine yerleştirilmiş "temsili" Digital Crown, muhtemelen ses seviyesini ayarlamak ve fotoğraf çekmek gibi işlemler için kullanılabilir. Fakat iPad'in ekranının Apple Watch'a kıyasla bir hayli büyük olması, dokunma kolaylığını Digital Crown'a bırakmak için büyük handikap yaratacaktır.

Patentle birlikte gelen bir diğer iddia da Apple'ın bu tacı yalnızca iPad'le sınırlı tutmayacağı ve iPhone'lara da uyarlamak isteyebileceği. Ancak -en azından şimdilik- biz buna pek ihtimal vermiyoruz.

Okuyucu Yorumları