Bu araştırmadan iPhone ve iPad çıktı!

Yapılan yeni araştırmada iPhone ve iPad, Android'li rakiplerini adeta ezdi geçti!

Apple'ı sevindiren araştırma!

6 aylık periyotlar halinde teknoloji konusunda halkın nabzını tutan araştırma şirketi Piper Jaffray, yeni aldığı anket sonuçlarında çarpıcı bilgilere ulaşmış durumda. Araştırmasının odağına gençleri alan şirket, genç nüfusun telefon tercihleri üzerine bir çalışmaya imza atmış. Ortaya çıkan sonuçlar Apple'ı bir hayli sevindirecek cinsten.

Ankete katılan genç nüfusun yaş ortalaması 16.5 olarak belirlenmiş. 6.500 genç üzerinden düzenlenen ankete göre, katılımcıların yüzde 75'lik bir oranı bir sonraki telefonlarının iPhone olmasını istiyor. Bu oran, 6 ay önceki sonuçlarda yüzde 69 idi. Bu da Apple'ın etkisini özellikle gençler üzerinde arttırdığını gösteriyor.

Madalyonun diğer yüzünde ise, katılımcıların yüzde 19'unun sonraki telefonlarında Android görmek istedikleri yer alıyor.

Bir diğer anket sonucu ise tabletlere yönelik. Katılımcıların yüzde 48'i iPad sahibi. Henüz bir tableti olmayanlar arasında ise yüzde 50'lik kesim tercihi iPad'den yana yapacağını söylerken, bunların yüzde 13'ü iPad mini istiyor. Bunun karşısında Android tabanlı bir tablet sahibi olmak isteyenlerin oranı ise yüzde 14 seviyesinde.

Okuyucu Yorumları